Η δύναμη της Ελλάδας

Της ΑΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Την Κυριακή, 26 Απριλίου, η Ελλάδα έδειξε τη δύναμή της. Μια δύναμη που πηγάζει από το μέλλον της, από τα ίδια της τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά που έχουν την ωριμότητα να αναγνωρίσουν τα λάθη του χθες και να οδηγήσουν το άρμα του τόπου σε ένα καλύτερο αύριο.

Οι εμπνευστές της ιδέας, μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας ενός σχολείου, κατάφεραν να προκαλέσουν ένα τεράστιο κύμα θετικής ενέργειας  σε ολόκληρη τη χώρα.  Οραματίστηκαν μια καθαρή Ελλάδα και έτειναν το χέρι σε όλους εμάς. Έτσι, για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος,  χιλιάδες νέοι άνθρωποι συντονίστηκαν την ίδια μέρα και προώθησαν αυτή τη φωτεινή ιδέα. Τα παιδιά απέδειξαν ότι μπορούν να ομορφύνουν τις μέρες τους δημιουργώντας, να χρωματίσουν ξανά την ασπρόμαυρη ζωή τους που ακολουθεί τη βαρετή διαδρομή σχολείο – σπίτι – φροντιστήριο – οθόνη, να βάλουν πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος όπου οι περισσότεροι, τυφλωμένοι από το κυνήγι του ατομικού τους μικροσυμφέροντος, αδιαφορούσαν για τους κοινόχρηστους χώρους με μόνιμη επωδό στα χείλη «δεν είναι δική μου δουλειά, είναι δουλειά του κράτους, του δήμου κ.τ.λ.».  Οι μικροί μας φίλοι συνειδητοποίησαν ότι ο χώρος τους, το σχολείο τους, η γειτονιά τους, το διπλανό πάρκο είναι και δική τους δουλειά να διατηρείται καθαρό και όμορφο για να μπορούν να το απολαμβάνουν.

Κάθε χρόνο το κίνημα γιγαντώνεται και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες, σχολεία, σύλλογοι και περιβαλλοντικοί φορείς πιστεύουν στην ιδέα  και συμμετέχουν με καινοτόμες ιδέες και ενθουσιασμό. Ας αφήσουμε τα παιδιά με τα καθαρά μάτια και την αμόλυντη ψυχή να μας οδηγήσουν στο δικό τους όνειρο! Ας ανοίξουμε την πόρτα στον εθελοντισμό, μήπως και βρούμε πάλι το χαμένο περίσσευμα της καρδιάς μας… μήπως και ξεδιψάσουμε πίνοντας από τη μόνη αληθινή πηγή, την προσφορά στον άνθρωπο και το περιβάλλον…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here