Η δραματική περιπέτεια της Ντόνια που βρήκε μετά από 20 μέρες τα παιδιά της ( βίντεο)

H Nτόνια,  πρόσφυγας από τη Συρία, κατέβαινε κάθε μέρα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Πήγαινε στο σημείο που έδεναν τα πλοιάρια του λιμενικού και της Frontex. Κοιτούσε απεγνωσμένα έναν έναν τους ανθρώπους που έβγαιναν. Κι έφευγε δακρυσμένη. Το ίδιο γινόταν καθημερινά για 20 μέρες.  Η Ντόνια περίμενε  να έρθουν στη Μυτιλήνη τα πέντε της παιδιά. Τα είχε χάσει στο δρόμο από τη Μικρασία προς τη Λέσβο.

Χθες ήταν όμως η τυχερή της μέρα…

Η περιπέτεια της  Ντένια

Η ίδια είχε φτάσει  στη Μυτιλήνη  το πρωί  της 18ης Φεβρουαρίου με βουλγαρικό σκάφος της Frontex . Την είχαν παραλάβει  ενώ βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και της πήρε πέντε από τα έξη της παιδιά.

«Το σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής πήρε τα παιδιά και άλλους επιβαίνοντες στη βάρκα. Κάποιοι από τη βάρκα αντιστάθηκαν.» Δε θέλαμε να γυρίσουμε στην Τουρκία. Τότε οι Τούρκοι λιμενικοί προσπάθησαν να καταστρέψουν τη βάρκα για να υποχρεώσουν τους επιβαίνοντες να ανεβούν στην ακταιωρό. Ο οδηγός της βάρκας άνοιξε τη μηχανή και απομακρυνθήκαμε. Η ακταιωρός δε μας κυνήγησε και καταφέραμε να ξεφύγουμε. Σε λίγη ώρα μας έσωσε το ελληνικό σκάφος και μας μετέφερε στη Μυτιλήνη», δήλωσε στο ΑΠΕ το έκτο παιδί της Ντόνιας που είχε σωθεί. Το παιδί αυτό είναι ενήλικας και όλο αυτό το διάστημα  βρίσκονταν στη Μυτιλήνη μαζί με τη μητέρα του.

Χθες η Ντόνια, ξανακατέβηκε στο λιμάνι. Αναζητώντας τα παιδιά της. Και ήταν η τυχερή  της μέρα…

Αργά το μεσημέρι ,στην ακτή αποβιβάστηκαν τα πέντε της παιδιά… Μια μεγάλη αγκαλιά, επτά άνθρωποι έγιναν ένα.  Η Ντόνια ξαναβρέθηκε με τα πέντε της παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών. Με το μεγάλο της το γιό, όλοι μαζί,  ξανά  φαμίλια, θα πάρουν το δρόμο για τη Γερμανία όπου ζει ο άντρας της, ο πατέρας των παιδιών  και τους περιμένει.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here