Η διαδρομή του υπόπτου με το Συριακό διαβατήριο-Πλαστό το θεωρούν οι Αμερικανοί

 

Ο ύποπτος τζιχαντιστής  το διαβατήριο του οποίου βρέθηκε στο τόπο μιας βομβιστικής επίθεσης, φέρεται να ναυάγησε κοντά στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, και μαζί με άλλους πρόσφυγες μεταφέρθηκε στην Κάλυμνο, επειδή δεν υπήρχε δρομολόγιο πλοίου από τη Λέρο για τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ο κάτοχος του διαβατηρίου «ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα».

«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες, από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η σερβική Blic, ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου με το όνομα Αχμάντ Αλμοχαμάντ, που βρέθηκε δίπλα σε έναν από του δράστες του μακελειού στο θέατρο Bataclan, ταξίδεψε από την Ελλάδα προς την ΠΓΔΜ και τη Σερβία, όπου έκανε αίτηση για άσυλο, λίγο μετά την άφιξή του στις 7 Οκτωβρίου. Από εκεί φαίνεται ότι συνέχισε το ταξίδι του προς Κροατία και Αυστρία για να καταλήξει κάποια στιγμή στη Γαλλία, Οι γαλλικές αρχές ασφαλείας τον είχαν θέσει υπό παρακολούθηση, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία για να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

«Ένας από τους υπόπτους για τρομοκρατία, ο Α.Α., που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου φέτος στο μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο, όπου ζήτησε επισήμως άσυλο», αναφέρει το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών σε δήλωσή του.

«Έλεγχοι επιβεβαίωσαν πως τα στοιχεία που τον αφορούν ταιριάζουν με αυτά του προσώπου που είχε ταυτοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Η Ιντερπόλ δεν είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του προσώπου αυτού» προστίθεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου, ο κάτοχος του διαβατηρίου ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.

Οι ελληνικές Αρχές δεν αποκλείουν πάντως το συριακό διαβατήριο να άλλαξε χέρια πριν από τις επιθέσεις.

Ακόμη, αμερικανός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών είπε στο CBS ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό, καθώς δεν περιέχει τους σωστούς αριθμούς για να πρόκειται για νόμιμο διαβατήριο της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here