Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο «Εμπρός», με εντολή ΤΑΙΠΕΔ! Επανασύνδεση με εντολή Πιτσιόρλα

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Οπως ανακοίνωσε στο facebook το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, νωρίς το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ με αστυνομική συνοδεία, έκοψε το ρεύμα μετά από εντολή του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι συντελεστές της αυτοδιαχειριστικής θεατρικής προσπάθειας ανακοινώνουνότι με τη στήριξη της γειτονιάς και των αλληλέγγυων η σημερινή παράσταση στις 9 το βράδυ θα γίνει κανονικά ενώ καλούν όλους σε στήριξη του εγχειρήματος σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σκηνοθέτης Τατιάνα Σκανάτοβιτς, μέλος της συνέλευσης του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου, το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με αστυνομική συνοδεία, όπως τους ενημέρωσαν οι γείτονες, παραβίασαν το χώρο του θεάτρου, προκαλώντας καταστροφές και έκοψαν τη σύνδεση του ρεύματος, αφαιρώντας, μάλιστα και το ρολόι της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή ρεύματος σχετίζεται με εύλογη διαμαρτυρία μελών του θεατρικού οργανισμού «Μορφές» (που στεγαζόταν παλαιότερα στο θέατρο Εμπρός) τα οποία φέρονται να χρωστούν υπέρογκα ποσά για δημοτικά τέλη, με αποτέλεσμα να τους δεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι «υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στον ΔΕΔΔΗΕ με αίτημα για άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα του ΤΑΙΠΕΔ. Επιπλέον, θα υπάρξει πρωτοβουλία διαλόγου για την οριστική διευθέτηση του θέματος».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θεάτρου στο facebook έχει ως εξής:

Σήμερα νωρίς το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ με αστυνομική συνοδεία κατόπιν εντολής του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Αυτού του οξύμωρου σχήματος:Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου!!!!!!!!!!!) κατέφθασε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα. Έσκαψαν το πεζοδρόμιο και έκοψαν την κεντρική παροχή και παραβιάζοντας τις πόρτες αφαίρεσαν κι από μέσα το ρολόι κι έκοψαν τα καλώδια.
Μετά από την ιστορία με την «Ισορροπία του Νας» στην πειραματική του Εθνικού, τους κουκλοπαίχτες στην Ισπανία που διώκονται ως τρομεροί εγκληματίες, τώρα προστίθεται κι αυτό το περιστατικό για να επιβεβαιώσει ότι σε τέτοιους καιρούς… η Τέχνη είναι «η πρώτη απώλεια», είτε για «οικονομικούς» είτε για πολιτικούς λόγους.
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και θα συνεχίσει να είναι εις πείσμα όσων θέλουν να το δουν να «κλείνει».

Με τη στήριξη της γειτονιάς και των αλληλέγγυων η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για απόψε θα γίνει κανονικά στις 9:00 μ.μ..
Καλούμε όλες και όλους σε στήριξη του χώρου και του εγχειρήματος του Εμπρός σήμερα από τις 6:00 μ.μ.

Στο υποτιθέμενο ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας του κτιρίου, εμείς απαντάμε εδώ και τέσσερα χρόνια με δράσεις, που προωθούν την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πειραματισμό, παράλληλα με την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση στο πλαίσιο μιας δομής αντιιεραρχικής και αντιεμπορευματικής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here