Η γη ειναι πολύ μικρή για το νεοφιλελευθερισμό -να που γίνονται πραγματικότητα τα οικόπεδα στο φεγγάρι

Μια ιδωτική εταρεία δραστηριοποιείται πλέον και στο διάστημα. Ενώ μέχρι τώρα οι αποστολές στη Σελήνη ήταν εν μέρει και τυπικά τουλάχιστον πανανθρώπινες και  λαϊκές υποθέσεις αφού ελέγχονταν από κυβερνήσεις (έστω, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας), τώρα μπαίνουν και επισήμως στο παιχνίδι οι ιδιώτες.

Moon-for_sale

«Είμαστε πλέον ελεύθεροι να εξερευνήσουμε την όγδοη ήπειρο της Γης, τη Σελήνη, για να μάθουμε περισσότερα και να αναζητήσουμε πόρους για το καλό όλης της ανθρωπότητας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Moon Express, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 2010 και έχει την έδρα της στη Φλόριντα.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτημα να στείλει μη επανδρωμένο σκάφος στη Σελήνη το επομενο καλοκαίρι και αυτό εγκρίθηκε από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) η οποία προηγουμένως είχε συμβουλευτεί για το θέμα τον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.

Η Moon Express συνεργάζεται για τα σχέδιά της με μια άλλη καινούργια εταιρεία, την Rocket Lab.

«Ο ουρανός δεν είναι το όριο για τη Moon Express, είναι απλώς η βάση εκτόξευσης», λέει ο συιδρυτής της εταιρείας  Ναβίν Τζάιν. «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα διαστημικό σκάφος χαμηλού κόστους και να αναζητήσουμε φυσικούς πόρους στη Σελήνη. Στο εγγύς μέλλον θέλουμε να μεταφέρουμε στη Γη πολύτιμους πόρους, μέταλλα και σεληνιακές πέτρες», είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here