Η Γέφυρα-Solidarity Now: Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για όλους

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, έχοντας καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος της παραμένει η αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας και η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.

Το φετινό θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για Όλους» μας καλεί να προβληματιστούμε για τις συντονισμένες προσπάθειες ενεργούς παροχής Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας ως μια ενεργή διαδικασία της πρόληψης και της διαχείρισης των ήπιων καταστάσεων που μπορούν να εμφανιστούν σε όλα τα άτομα με γνώμονα πάντα την πεποίθηση ότι η ψυχική υγεία μας αφορά όλους. Η Ημέρα αυτή ευνοεί τον ανοιχτό διάλογο που είναι επιβεβλημένος για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών.

Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, το Psychologynow.gr, το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Η Γέφυρα», διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 17.00-21.00 στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, επιστημονική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές που θα μας τιμήσουν και φέτος με την παρουσία τους, είναι διακεκριμένοι επιστήμονες επαγγελμάτων ψυχικής υγείας με βαθιά θεωρητική γνώση και εμπειρία αποκτηθείσα σε αναγνωρισμένους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας.

Μέσα από τις τοποθετήσεις τους θα αποτυπώσουν την πραγματικότητα ως προς την ύπαρξη αλλά και την ανάπτυξη πρακτικών υποστήριξης των ψυχικά νοσούντων. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουν ενεργά στην ενδυνάμωση του ευρύ κοινού προκειμένου να αναλάβει δράση ως προς τη διαχείριση ψυχολογικών και ψυχικών πρώτων βοηθειών των συνανθρώπων μας με γνώμονα πάντα το μήνυμα της αξιοπρέπειας στην Ψυχική Υγεία.

Στόχος όλων των συνεργαζόμενων φορέων είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας ν’ αγγίξει τις ψυχές όλο και περισσότερων ανθρώπων και να τους κάνει συμμάχους της στην προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα τραγουδήσει η Κλεονίκη Δεμίρη και θα παίξει ακορντεόν ο Γιώργος Σχοινάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here