Η Βουλή τίμησε τους Ολυμπιονίκες-Αννα Κορακάκη: Στηρίξτε τον μαζικό αθλητισμό

 

Με την έκκληση της Ολυμπιονίκη Αννας Κορακάκη να στηριχθούν τα νέα παιδιά με αθλητικές υποδομές, ώστε να αναπτυχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην χώρα να κερδίζει τις εντυπώσεις, η Βουλή τίμησε σε μια απλή τελετή, τους Ελληνες Ολυμπιονίκες του Ρίο.

«Δεν θα ήθελα να ερμηνεύσετε το μήνυμα μου ως μομφή ή ως παράπονο. Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Το αντίθετο μάλιστα, ελπίζω να το λαμβάνετε ως έκκληση για το μέλλον των νέων παιδιών» είπε η 20χρονη Άννα Κορακάκη παίρνοντας πρώτη το λόγο στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων.

Επισήμανε ότι οι επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές  και τον αθλητισμό– ιδιαίτερα στην περιφέρεια- είναι επένδυση για το μέλλον μας, για το μέλλον της χώρας. Μάλιστα, η πρωταθλήτρια αφού ξεκαθάρισε ότι είναι «απόλυτα κατανοητή η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας» απεύθυνε έκκληση στο μέτρο των δυνατοτήτων της οικονομίας και με τη βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας «να φέρουμε περισσότερα παιδιά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Την ομιλία της Άννας Κορακάκη χαιρέτισε και ο πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης. «Η Άννα Κορακάκη τα είπε όλα !» είπε ο ολυμπιονίκης. Απεύθυνε και εκείνος από την πλευρά του έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει τον μαζικό αθλητισμό ιδίως στην επαρχία. «Τα στάδια πρέπει να μένουν όλα ανοικτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Συγχαρητήρια, είστε άξιοι πρεσβευτές της χώρας» είπε απευθυνόμενος στα μέλη της εθνικής αποστολής και πρόσθεσε: «Με τη δική σας προσπάθεια και συμμετοχή ενδυναμώνει ο αγώνας να κρατηθεί η παράδοση του ολυμπιακού πνεύματος. «Έχουμε επίγνωση των εξαιρετικών δυσχερειών μέσα στις οποίες προετοιμαστήκατε» είπε και αναγνώρισε τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν οι ιδιωτικές χορηγίες.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here