Αποστάσεις Βούτση από τον Κουρουμπλή για τον εκλογικό νόμο

Αποστάσεις από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης για το ζήτημα του εκλογικού νόμου.

«Η απλή αναλογική για εμάς είναι σημείο αναφοράς, στο οποίο επιμένουμε 100% ανεξαρτήτως άλλων απόψεων», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και σχολιάζοντας  τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή -ο τελευταίος είπε χτες ότι «η χώρα δεν μπορεί να κυβρνηθεί με την απλή αναλογική». Ομως στη δήλωση Βούτση το 100% αντιφάσκει με την ύπαρξη άλλων απόψεων και τα ποσοστά υπέρ της απλής αναλογικής στον διχασμένο επ’ αυτού ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι διόλου σαφή. 

Στη συζήτησή του με τους συντάκτες της Βουλής ο Πρόεδρός της απέδωσε την  κυβερνητική απραξία και μη νομοθέτηση στην τρόικα λέγοντας ότι όλα κοσκινίζονται προτού έρθουν για νομοθέτηση και ελπίζει σύντομα να αρχίσει και η νομοθέτηση που θα δίνει κιίητρα στην ανάπτυξη. Είπε  «να δώσουμε προτραιότητα στο κυβερνητικό έργο και όχι σε σενάρια περί  αλλαγής του εκλογικού νόμου, αν δεν πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας -αυτό είναι το στοίχημα της κυβέρνησης- όλα τα άλλα, πώς θα ψηφίζουμε ή σε πόσα κομμάτια θα σπάσει η Β’ Αθηνών, δεν ενδιαφέρουν. Πρέπει να νομοθετηθεί  ο αναπτυξιακός νόμος, τα αδήλωτα κεφάλαια, οι νόμοι περί κοινωνικής οικονομίας κ.ά.».

Αφησε να εννοηθεί ότι ο εκλογικός νόμος δεν είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here