Η απάντηση του Λ. Ταγματάρχη στο Σ. Καπάκο-Τι λέει η ΕΣΗΕΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης απαντά στην επιστολή και τις αιχμές του Στ. Καπάκου θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα, ενώ τον κατηγορεί ότι δεν μπόρεσε να βελτιώσει τη θέαση των δελτίων ειδήσεων.

Στην ανακοίνωσή του, απευθυνόμενος στον Στ. Καπάκο, σημειώνει τα εξής:

«Για να παραμείνει η συνείδησή του μόνο με “λίγες γρατζουνιές”, πρέπει με το χέρι στην καρδιά να απαντήσει:

– Αν δέχτηκε ποτέ οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρφωση της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων, στην επιλογή και αξιολόγηση των ειδήσεων ή στην επιλογή των καλεσμένων στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές. “Στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα” τον οποίο επικαλείται, δεν ήταν μόνος του. Η διοίκηση προστάτευσε και εγγυήθηκε την ελευθερία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

– Αν παραβρέθηκα ποτέ σε οποιαδήποτε από τις περισσότερες από 1000 δημοσιογραφικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Αυτό δείχνει άνθρωπο με εξουσιαστικές τάσεις και συμπεριφορές;

– Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος, ακόμα κι αν αυτό είναι ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, να αρνείται να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο;

– Τέλος, πρέπει να διευκρινίσει τι εννοεί με τη φράση “ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές”. Ας μας εξηγήσει γιατί σιωπούσε επί 17 ολόκληρους μήνες και εν τέλει έκανε την καταγγελία-λάσπη μετά την αποπομπή του.

Γιατί δεν βρήκε λέξη να πει για όλα αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις του, ή δεν τα κατήγγειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα;

Αν ο κ. Καπάκος “θέλει να μην δολοφονήσει τη συνείδησή του”, υπάρχει χρόνος.

Υ.Γ. “Μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει».

Η ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της εκφράζει ανησυχία, δεδομένης της αντιπαράθεσης που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στην ΕΡΤ.

Στο κείμενο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται πως μετά την αναβίωσή της ΕΡΤ «από το Μαύρο και τη ΝΕΡΙΤ, ανοίγει νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την εικόνα της ΕΡΤ, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και η υπογραφή ΣΣΕ».

Αναφέρει δε ότι «παγίως είναι κατά των απολύσεων, αναμένει, ωστόσο, να φανούν οι κατευθύνσεις που προσδίδει πλέον στην ΕΡΤ η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here