Η απάντηση της Κατερίνας Στεφανίδη στην Ισινμπάγεβα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-AP

«Κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να έχει την ευκαιρία να νικήσει. Τα πράγματα είναι όπως είναι και δεν είχαμε να κάνουμε τίποτα με αυτό. Εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη», απάντησε η Στεφανίδη σε ερώτηση του Reuters αναφορικά με τη δήλωση της Ισινμπάγεβα.

Μιλώντας στο Sport24 Radio 103, η ελληνίδα ολυμπιονίκης είπε:  «Από τη μία τη λυπάμαι, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω. Ήταν πάνω στη στιγμή και ήταν στενοχωρημένη που δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Ωστόσο, κάνει λίγο λες και φταίμε εμείς, λες και μαζευτήκαμε όλοι και είπαμε να τη βγάλουμε έξω. Το θεωρώ και λίγο ασεβές προς τις αθλήτριες, που το 95% αυτών θα ήθελε να είναι η Ισινμπάγεβα στον αγώνα για να έχουμε την ευκαιρία να τη νικήσουμε. Κι αν είχα βγει δεύτερη με πρώτη την Ινσιμπάγεβα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα θα ήταν πάλι επιτυχημένοι, διότι θα είχα πάρει το ασημένιο μετάλλιο και θα είχα χάσει από την Ισινμπάγεβα.

Αυτά που είπε ήταν ασέβεια προς τις άλλες αθλήτριες, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω, διότι θα ήθελε να είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ολοκληρώσει έτσι την καριέρα της. Πάντως και πολλές άλλες αθλήτριες δεν κατάφεραν να αγωνιστούν για άλλους λόγους, όπως η Μούρες που δεν μπήκε στον τελικό και η Σπίγκελμπουργκ που δεν ήρθε καν στους Ολυμπιακούς λόγω τραυματισμού. Έτσι είναι τα πράγματα, υπάρχουν ατυχίες, οι αγώνες, όμως, κερδίζονται στο στάδιο».

Τι είχε πει η Ισινμπάγεβα

Οπως ανέφερε το Reuters ο τελικός στο επί κοντώ διεξήχθη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ισινμπάγεβα (δις Ολυμπιονίκης)  ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, την οποία συμπλήρωσε με τη δήλωση πως«όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο», εννοώντας την απουσία της.

Κάποια από τα διεθνή ΜΜΕ δεν παρέλειψαν να σημειώσουν την απουσία της «τσαρίνας» του αγωνίσματος, Γελένα Ισινμπάγεβα, λόγω του αποκλεισμού της ρωσικής ομάδας στίβου για τη γνωστή υπόθεση ντόπινγκ.

Η «ασημένια» Σάντι Μόρις, χαρακτήρισε πάντως τη δήλωση της Ρωσίδας ασεβή. «Τα σχόλιά της ήταν άσεβή και άσχημα για τους ανθρώπους που ήταν εκεί έξω απόψε. Είναι κάποια που παρακολουθούσα ολόκληρη τη ζωή μου και είναι απογοητευτικό να ακούω τέτοια πράγματα», υπογράμμισε η 24χρονη Αμερικανίδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here