Η αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Ν. Ηράκλειο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ.ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου και η πορεία που ακολούθησε,  ενάντια στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο της εκτέλεσης των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη έξω από τα πρώην γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση οργανώθηκε από την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), την ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας), φορείς, σωματεία και συλλογικότητες από το Νέο Ηρακλείο, τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία, η οποία σταμάτησε στο μπλόκο της αστυνομίας στην διασταύρωση λεωφόρου Ηρακλείου και Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια η διαδήλωση επέστρεψε στον ηλεκτρικό σταθμό και διαλύθηκε.

Οι οργανωτές της αντιφασιστικής διαδήλωσης μεταξύ άλλων επεσήμαιναν πως: «Οι αποκαλύψεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εντολές του Μιχαλολιάκου και της υπόλοιπης ηγεσίας της ΧΑ ήταν αυτές που οδήγησαν τους Ρουπακιάδες στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και δεκάδων μεταναστών και αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος».

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης των χρυσαυγιτών ψάλθηκε τρισάγιο, μίλησε ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη και ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, και στη συνέχεια ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Στο τέλος, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ξεκίνησαν πορεία προς το νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου κρατώντας αναμμένους πυρσούς και σημαίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here