Η αντικατάσταση του ειδικού τέλους του ΟΠΑΠ, πονοκέφαλος για την κυβέρνηση

 

Εκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών  με θέμα τον ΟΠΑΠ. Στην σύσκεψη εξετάστηκε το θέμα του ειδικού τέλους 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη που επιβλήθηκε σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς παρόντος και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ ΑΕ Καμίλ Ζίγκλερ, αναζητούν  τρόπους για να εισπράξουν τα έσοδα που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος που επιβλήθηκε στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Η κυβέρνηση  καλείται τώρα να  διασφαλίσει τα έσοδα και τα συμφέροντα του Δημοσίου μετά την επιλογή του ΟΠΑΠ να μην εφαρμόσει την διάταξη για την επιβολή του ειδικού τέλους των 0,05 ευρώ ανά στήλη τυχερού παιχνιδιού ώστε να μην χρειαστεί να ληφθούν μέτρα που να υποκαθιστούν τα προβλεπόμενα έσοδα των 300 εκατ. ευρώ.

Κανονικά η πρώτη δήλωση για τον Ιανουάριο θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 20 Φεβρουαρίου, ωστόσο, δεν έχει αυξηθεί ακόμη το ποσό της στήλης.

Σημειώνεται ότι η επιβολή του ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αποφασίστηκε ως ισοδύναμο για την αναστολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here