Η ανθρώπινη ιστορία ενός γάτου… Δείτε το βίντεο

Ο Κουνκούς,  ένας λευκός πανέμορφος γάτος ζούσε ξένοιαστος σε ένα σπίτι στη Μοσούλη. Σε μια οικογένεια Ιρακινών με πέντε παιδιά. Οταν εκείνοι εγκατάλειψαν τον περασμένο Νοέμβριο  τη χώρα τους δεν μπορούσαν να τον αφήσουν πίσω. Τον πήραν μαζί τους . Η μητέρα , τα πέντε παιδιά και ο γάτος ξεκίνησαν το ταξίδι της προσφυγιάς προς την Ευρώπη. Ο γάτος, ταξίδεψε μαζί τους μέσα στην ειδική τσάντα μεταφοράς η οποία όμως έσπασε πριν η πλαστική λέμβος που τους μετέφερε όλους, φτάσει στη Μυτιλήνη. Όταν η βάρκα  έφτασε στην ακτή, ο γάτος κατατρομαγμένος από το ταξίδι στη θάλασσα,  πήδηξε έξω από τη βάρκα και  εξαφανίστηκε.

Από τότε η οικογένεια των Ιρακινών έχασε τα ίχνη του αλλά ποτέ δεν έπαψε να τον αναζητά. Στην Λέσβο, τον έψαξαν με την βοήθεια εθελοντών αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η οικογένεια των Ιρακινών, ύστερα από λίγες μέρες, συνέχισε το ταξίδι της προς την Ευρώπη μέχρι που έφτασαν στην Νορβηγία όπου και εγκαταστάθηκαν.

196385g-gata

 

Στο μεταξύ, στη Λέσβο ο γάτος περιπλανιόταν στους δρόμους μόνος, ώσπου μια μέρα τον εντόπισαν κάτοικοι της Μυτιλήνης. Τον πήραν και τον μετέφεραν στον ξενώνα  «The Sun House» που βρίσκεται στο Μόλυβο. Ο ιδιοκτήτης του ξενώνα  Ιγνάτιος Καζαντζόγλου τον φιλοξένησε και τον περιποιήθηκε σαν δικό του.  Τον ονόμασαν Δία – Kunkush κι από εκείνη τη στιγμή , ξεκίνησε η εκστρατεία αναζήτησης της οικογένειας του.

DiasProsfygesMosouliLesvos-1 (1)

Η Ομάδα Επανένωσης του Δία «The Reunite Dias (Kunkush) Team» δημοσίευσε την ιστορία του γάτου στο διαδίκτυο μαζί με τη φωτογραφία του. Μια κοπέλα από το Βερολίνο η Emma ζήτησε να γίνει ανάδοχος του γάτου και  να προσπαθήσει να βρει την οικογένεια για την οποία δεν υπήρχε πληροφόρηση σε ποια χώρα της Ευρώπης βρισκόταν. Είπε ακόμη ότι αν δεν βρισκόταν η οικογένειά του, τότε θα τον υιοθετούσε  η ίδια.  Τα χρήματα  συγκεντρώθηκαν από εθελοντές και το ταξίδι του Δία  προς την Γερμανία ξεκίνησε . Ο γάτος έφτασε στην Εμμα, στις 4 Ιανουαρίου.

Η προσπάθεια να βρεθεί η οικογένεια του Δία συνεχίστηκε από την Γερμανία και στέφθηκε από επιτυχία.   Η οικογένειά του που βρισκόταν στη  Νορβηγία  διάβασε για την αναζήτηση του γάτου σε μια εφημερίδα της χώρας και ξεκίνησε τις ενέργειες να τον πάρει σπίτι της.

Οργανώθηκε το ταξίδι του Δία από το Βερολίνο  και πριν δύο μέρες ο Kunkush έφτασε στη Νορβηγία. Υστερα από 4 μήνες αποχωρισμού και περιπετειώδους περιπλάνησης ο Κουνκούς ξανάσμιξε με τους δικούς του. Η περιπέτειά του είχε happy end.

gatos_prosfugas

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here