Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και ομηρία σε ξενοδοχείο της Μπουρκίνα Φάσο

«Άγνωστος αριθμός πολιτών» κρατούνται όμηροι από ενόπλους, οι οποίοι δηλώνουν μέλη της Αλ Κάιντα, σε μεγάλο ξενοδοχείο και καζίνο της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου, στη Μπουρκίνα Φάσο. Οπως μετέδωσε το SITE Intelligence Group, την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκέμπ(AQIM).

Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούστηκαν μπροστά από το ξενοδοχείο. Μάρτυρες είπαν πως οι ένοπλοι όρμησαν στο 4όροφο ξενοδοχείο Splendid hotel πυρπολώντας αυτοκίνητα και πυροβολώντας στον αέρα πριν φτάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Αλλος μάρτυρας είπε στο Associated Press  ότι ειδε 4 ανδρες να επιτίθενται στο ξενοδοχείο και στο γειτονικό  Cappuccino Cafe περίπου στις 7.30pm τοπική ώρα.  Ενας άλλος είπε πως οι δυνάμεις ασφαλείας όταν έφτασαν έκαναν μεταβολή αντί να αντιπαρατεθούν με τους ενόπλους.

μπουρκινα φασο

Στην Ουαγκαντούγκου έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας  ενώ ο Γάλλος πρέσβης είπε ότι η πρεσβεία έχει εγκαταστήσει μια μονάδα ασφαλείας για τους 3.500 Γάλλους πολίτες που ζουν στη χώρα.

Αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας,, τον οποίο επικαλείται το Reuters, εκτίμησε ότι η επιχείρηση εξουδετέρωσης των δραστών και απελευθέρωσης των ομήρων «θα μπορούσε να κρατήσει ώρες».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ένοπλοι είναι τουλάχιστον τρεις, ενώ στο στόχαστρό τους βρέθηκε και μία καφετέρια απέναντι από το ξενοδοχείο.

Μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το BBC, αναφέρουν ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε οχήματα έξω από το ξενοδοχείο, ενώ εν συνεχεία άνδρες οι οποίοι φορούσαν μάσκες εισέβαλαν στο Splendid Hotel, όπου συχνά διαμένουν αξιωματούχοι του ΟΗΕ και δυτικών χωρών.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here