Η αγωνία του Μητσοτάκη μπροστά στην αλλαγή του οικονομικού κλίματος- Ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις και ομολογία ταύτισης με τη διαπλοκή

Με προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού αλλά και νέων υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίες ξεπέρασαν τα όρια της χυδαιότητας και του έσχατου λαικισμού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, απέδειξε για άλλη μιά φορά, ότι χάνει την ψυχραιμία του μπροστά στο ενδεχόμενο να ορθοποδήσει η χώρα, να βγει από τη κρίση και προχωρήσει με αισιοδοξία στο μέλλον. 

Με τη στάση του απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πέσει η κυβέρνηση και όχι να κερδίσει η χώρα. Μέσα στην απελπισία του ομολόγησε ότι ταυτίζεται απόλυτα με τα συμφέροντα της παλαιάς διαπλοκής, αφού όπως ο ίδιος είπε, η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει τη νέα διαπλοκή!

Μιλώντας σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ρεθύμνης – Χανίων, στις Βρύσες Χανίων, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει πολίτης και κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. «Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα» σημείωσε.

Για τον ανασχηματισμό έκανε λόγο για ανακύκλωση με τα ίδια φθαρμένα υλικά.

Ειδικότερα για την τοποθέτηση της κ. Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας διερωτήθηκε «πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις;».

Προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν συνεχίσει «με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας»  ενώ δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αλλάξει τη ρότα της Ελλάδας, ζητώντας για νιοστή φορά εκλογές.

Τόνισε ότι η χώρα πρέπει να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

«Μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Θα είχε βρεθεί σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αντί να πορεύεται με διαρκή πισωγυρίσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική βούληση» σχολίασε.

Για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε λόγο για συντριπτική ήττα της κυβέρνησης που είχε σκοπό να δημιουργήσει τη δική της διαπλοκή. Πρόσθεσε ότι «αν θέλουν ένα Ε.Σ.Ρ. υποχείριο του κ. Παππά να το ξεχάσουν. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να έχει το κύρος και την ανεξαρτησία να σταθεί απέναντι σε ένα υπουργό που εποφθαλμιά τις αρμοδιότητες του».

Κάλεσε τον κ. Παππά «να εγκαταλείψει την δογματική εμμονή του για 4 κανάλια και να προσχωρήσει στην πρότασή μας για πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Που πρακτικά σημαίνει πολύ περισσότερα από 4 κανάλια. Που σημαίνει περισσότερα έσοδα για το Κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης αλλά του Ε.Σ.Ρ. Ενός Ε.Σ.Ρ. που όχι μόνο ο Πρόεδρος αλλά όλα τα μέλη του θα σηματοδοτούν την ανεξάρτητη, αξιόπιστη, αμερόληπτη και τεχνοκρατική λειτουργία του».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here