ΗΠΑ: Στους 30 οι νεκροί από πυρκαγιά στο Οκλαντ

Ο προσωρινός απολογισμός της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής το στούντιο των καλλιτεχνών στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας έφτασε τους 30 νεκρούς, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Εχουμε επιβεβαίωση ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 30. Πρόκειται για αστρονομικό νούμερο και δεν έχουμε ακόμη τελειώσει», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι επί του παρόντος μόνο τρεις οικογένειες μπόρεσαν να ενημερωθούν για τον θάνατο συγγενή τους. Για την ταυτοποίηση των πτωμάτων θα χρειαστεί πολύς χρόνος, εξήγησε ο αστυνομικός.

Οι πυροσβέστες εργάζονταν ασταμάτητα επί 12 ώρες τη νύχτα για να εισέλθουν μέσα στο καμένο διώροφο κτίριο και μετά να αρχίσουν να ψάχνουν μέσα στη στάχτη και τα ερείπια.

«Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μπορέσουν να ψάξουν όλο το κτίριο» που είναι μια αποθήκη η οποία είχε μετατραπεί σε στούντιο καλλιτεχνών, μέσα στο οποίο κυρίως νέοι άνθρωποι, καλλιτέχνες ζούσαν και εργάζονταν.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν πυκνούς καπνούς να τυλίγουν έργα τέχνης, πιάνα και πολλά ξύλινα αντικείμενα τα οποία κατέστρεψε η φωτιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here