ΗΠΑ: Σκούπα Τραμπ και στις 5 πολιτείες- Νίκη Χίλαρι στις τέσσερις

Ανετα επικράτησε ο Ντ. Τραμπ και στις πέντε πολιτείες όπου έγιναν προκριματικές εκλογές την Τρίτη , κάνοντας ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών παρά την αντίθεση του κόμματος στη προοπτική αυτή. Από την άλλη η Χίλαρι Κλίντονκέρδισε τις 4 πολιτείες  με τον Μπέρνι Σάντερς να νικά στην πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ. «Μένω μέχρι την τελευταία ψήφο», ήταν το μήνυμα του σοσιαλδημοκράτη Σάντερς.

Ηδη όπως όλα έχει διαμορφωθεί το ζευγάρι των αντιπάλων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στους Ρεπουμπλικανούς, ο Τραμπ επικράτησε στο Κονέκτικατ με 58%, στο Ντέλαγουερ με 61%, στο Μέριλαντ με 56%, στην Πενσιλβάνια με 57% και στο Ρόουντ Άιλαντ με 64%. Με την εξαίρεση της Πενσιλβάνια, δεύτερος ήρθε ο Κάσιτς (με ποσοστά μεταξύ 20% και 29%).

Στους Δημοκρατικούς, η Κλίντον επικράτησε στο Κονέκτικατ με 52%, στο Ντέλαγουερ με 60%, στο Μέριλαντ με 63%, στην Πενσιλβάνια με 56% αλλά έχασε στο Ρόουντ Άιλαντ από τον Σάντερς, ο οποίος κατάφερε τη νίκη με 55%.

Το επιτελείο της Κλίντον εκτιμά ότι θα έχει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Στο άλλο στρατόπεδο, η συμμαχία Κρουζ-Κάσιτςκατά Τραμπ ελπίζει να σταματήσει τον Τραμπ στην Ιντιάνα. Ομως οι νικες του τελευταίου με μεγάλα ποσοστά, δυσκολεύουν την προοπτική αυτή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here