ΗΠΑ: Σάλος για την αστυνομία που συνέλαβε ανήλικους 6 έως 11 ετών

Διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις πολιτών στο Τενεσί στο άκουσμα της είδησης ότι οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν και πέρασαν χειροπέδες σε ένα αγοράκι 6 ετών και σε άλλους ανήλικους κάτω των 11 ετών, μετά από κάποια επεισόδια που έλαβαν χώρα σε αγώνα μπάσκετ σε σχολείο.Τα επεισόδια έγιναν σε περιοχή που κατοικείται από Αφροαμερικανούς.

Η αστυνομία αρκετές ημέρες μετά, στηριζόμενη σε ένα βίντεο, συνέλαβε αρκετά παιδιά περνώντας τους χειροπέδες και απαγγέλλοντάς τους κατηγορίες. Δεν είναι ακόμη απολύτως σαφείς οι λόγοι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις, καθώς ο αριθμός των συλληφθέντων ανηλίκων (το ΝΒC αναφέρει ότι είναι 5), τα ονόματά τους και ένα βίντεο που υπάρχει δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, δεδομένου ότι ο κρατικός νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τις συλλήψεις ανηλίκων.

Πάντως ένα ζευγάρι των οποίων συνέλαβαν  το γιό και την κόρη, δήλωσε ότι τα παιδιά τους δεν ήταν καν στο παιχνίδι, και ούτε φυσικά στο βίντεο βάσει του οποίου έγιναν οι συλλήψεις  αφού ο μεν 9χρονος γιός ήταν στο σπίτι άρρωστος η δε 11χρονη κόρη τους γιόρταζε με τη δική της ομάδα μπάσκετ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here