ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις για ενδεχόμενο επιθέσεων στην Ευρώπη στο διάστημα των γιορτών

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χθες, με την οποία προειδοποιούσε τους Αμερικανούς υπηκόους για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών.

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και λαϊκές αγορές», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας παράλληλα, ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα, αλλά και οργανώσεις που συνδέονται μαζί τους συνεχίζουν τον σχεδιασμό επιθέσεων στην Ευρώπη.

Από τη δική του μεριά, το υπουργείο σημείωσε, ότι οι εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις τόσο στο Βέλγιο, την Γαλλία, τη Γερμανία, όσο και την Τουρκία την περασμένη χρονιά, ενώ παραμένει σε επιφυλακή για την πιθανότητα επιθέσεων οπουδήποτε στην Ευρώπη.

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν συμμετέχουν σε μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όταν επισκέπτονται τουριστικούς τόπους, όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, και όταν συχνάζουν σε μέρη λατρείας, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ», είπε το υπουργείο στην οδηγία του.

Η ταξιδιωτική οδηγία, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here