ΗΠΑ: Με νόμο τα θύματα της 11/9 κατά Σ. Αραβίας για αποζημίωση

 

Nόμο που επιτρέπει στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για να αποζημιωθούν, ψήφισε η αμερικανική Βουλή. Ωστόσο ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ασκήσει βέτο.

Τον περασμένο Μάιο η Γερουσία είχε εγκρίνει ομόφωνα τον αποκαλούμενο «Νόμο για τη Δικαιοσύνη Απέναντι στους Υποστηρικτές της Τρομοκρατίας» ή JASTA.

Οι πολέμιοι του νόμου υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ριάντ και θα οδηγήσει στη λήψη αντεκδικητικών μέτρων σε βάρος Αμερικανών πολιτών ή επιχειρήσεων σε άλλες χώρες.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποφασίστηκε να γίνει σήμερα για συμβολικούς λόγους, καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα κατέλαβαν αεροσκάφη για να εξαπολύσουν με αυτά τις επιθέσεις τους στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Η ανακοίνωση της έγκρισης του νομοσχεδίου συνοδεύτηκε από ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ασκήσει βέτο. Για να επικυρωθεί θα πρέπει να ψηφισθεί από τα δύο τρίτα τόσο της Βουλής όσο και της Γερουσίας.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here