ΗΠΑ: Θα συμμετάσχουν οι Κούρδοι του YPG στην ανακατάληψη της Ράκας

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες στη Συρία, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) θα πάρουν κανονικά μέρος στην επιχείρηση απομόνωσης της Ράκας, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, δήλωσε σήμερα ο στρατιωτικός διοικητής του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στο Ιράκ, ο Αμερικανός στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θεωρούν το YPG σύμμαχο τους στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, εξαιτίας της σύνδεσης τους με τους κούρδους αντάρτες του PKK.

«Η μόνη δύναμη που είναι ικανή είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες το YPG αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα», δήλωσε ο Τάουνσεντ σε μια συνέντευξη Τύπου.«Θα κινηθούμε σύντομα σε μια επιχείρηση απομόνωσης της Ράκας με τις δυνάμεις που είναι ετοιμοπόλεμες», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει ότι η επιχείρηση για ανακατάληψη της Ράκα, πρέπει να γίνει από τοπικές δυνάμεις και πως το YPG δεν πρέπει να πάρει μέρος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here