ΗΠΑ: Θα πληρώσει για τα εγκλήματα του o αρχηγός του ISIS

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, ο αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο τέλος «θα πληρώσει για τα εγκλήματά του». Αυτό ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο την ώρα που ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει εντατικά την έρευνα για τον εντοπισμό των υψηλόβαθμων στελεχών του ΙΚ.

«Θα τον κυνηγήσουμε και θα τον βρούμε», δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. »

«Ακριβώς όπως βρήκαμε τον μέντορά του, τον Αμπού Μούσαμπ Αλ Ζαρκάουι, και τον σκοτώσαμε. Ακριβώς όπως βρήκαμε τον Οσάμα μπιν Λάντεν, και τον σκοτώσαμε. Θα βρούμε τον αλ-Μπαγντάντι και θα πληρώσει για τα εγκλήματά του».

Δεν ξέρω αν η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί με τη μορφή ενός πυραύλου Hellfire ή ενός σκοτεινού κελιού φυλακής σε κάποιο μέρος, αλλά μια μέρα θα πληρώσει για τα εγκλήματά του», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Γουόρεν.

Ο αλ-Μπαγντάντι, εξήγησε ο συνταγματάρχης Γουόρεν, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Ιράκ και τη Συρία, όπου το ΙΚ κατέκτησε μεγάλες περιοχές το 2014.

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός την περασμένη βδομάδα σκότωσε τον δεύτερο στην ιεραρχία της οργάνωσης, τον ‘Αμπντελ Ραχμάν αλ-Καντούλι.

Οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει αμοιβή επτά εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του αλ-Καντούλι, τον οποίο έβλεπαν ως πιθανό διάδοχο τον αλ-Μπαγντάντι, για τον οποίο προσφέρουν αμοιβή 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο συνασπισμός «εξαλείφει συστηματικά» τους διοικητές του ΙΚ. Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ότι «πιθανόν σκότωσαν» σε βομβαρδισμό τον «υπουργό Άμυνας» του ΙΚ ‘Ομαρ αλ-Σισάνι, ο οποίος είναι γνωστός και ως «‘Ομαρ ο Τσετσένος».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here