ΗΠΑ: Εντεκα πυροβολισμοί κατά αστυνομικού στο όνομα του Ισλάμ

Ενοπλη επίθεση «στο όνομα του Ισλάμ» επιχείρησε 30χρονος δράστης  στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ,  ο οποίος πυροβόλησε τουλάχιστον 11 φορές κατά του αστυνομικού,Τζέσε Χάρνετ, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο περιπολικό και τραυματίστηκε αλλά κατάφερε να ανταποδώσει τα πυρά και να τραυματίσει τον δράστη.

Ο διοικητής της αστυνομίας σημείωσε: «Είναι θαύμα που ο αστυνόμος Χάρνετ είναι μαζί μας σήμερα». Ο αστυνομικός φέρει σοβαρά τραύματα και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει με τα πόδια, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα από την αστυνομία.«Προσπάθησε να εκτελέσει τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός δεν είχε ιδέα για το τι τον περίμενε» είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής, Ρίτσαρντ Ρος.

«Ομολόγησε ότι έκανε αυτή τη θρασύδειλη πράξη στο όνομα του Ισλάμ» σημείωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής, λέγοντας ότι ο 30χρονος πίστευε ότι «η αστυνομία υπερασπίζεται νόμους που είναι αντίθετοι με εκείνους του Ισλάμ».

Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο δράστης συνεργαζόταν με κάποιον άλλο. Το όπλο του δράστη ήταν υπηρεσιακό όπλο που είχε κλαπεί το 2013.

Η επίθεση σημειώνεται έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, όπου ένα ζευγάρι άνοιξε πυρ σε κοινοτικό κέντρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άτομα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here