ΗΠΑ: Αποζημίωση άνω των 4,5 εκατ. δολαρίων στην οικογένεια θύματος που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά

Αποζημίωση άνω των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων θα λάβει η οικογένεια του 28χρονου Αφροαμερικανού Ακάι Γκάρλεϊ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά λάθος από αστυνομικό σε κτίριο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, οι συγγενείς του θύματος, θα λάβουν το ποσό των 4,1 εκατ. δολαρίων από τον δήμο της Νέας Υόρκης ως αποζημίωση, 400.000 δολάρια από την εταιρεία διαχείρισης του κτιρίου, και ακόμη 25.000 δολάρια από τον αστυνομικό Πίτερ Λιάνγκ, ο οποίος καταδικάστηκε για φόνο εξ αμελείας.

Ο 28χρονος Ακάι Γκάρλεϊ, σκοτώθηκε στη σκοτεινή σκάλα ενός κτιρίου στο Μπρούκλιν, την οποία ανέβαινε με τα πόδια, λόγω του ότι δεν ερχόταν ο ανελκυστήρας. Στον ακριβώς επάνω όροφο βρισκόταν ο αρχάριος αστυνομικός Πίτερ Λιάνγκ, ο οποίος περιπολούσε στο κλιμακοστάσιο, και πυροβόλησε καθώς άκουσε έναν θόρυβο στη σκάλα, με τη σφαίρα να εξοστρακίζεται στον τοίχο και να πετυχαίνει τον 28χρονο Αφροαμερικανό.

Ο Πίτερ Λίανγκ έιχε υπηρετήσει στην αστυνομία μόλις για 4 μήνες, τη στιγμή του μοιραίου περιστατικού, και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου τον περασμένο Φεβρουάριο κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αποτάχθηκε από το Αστυνομικό Σώμα.

Ωστόσο, τον Απρίλιο η καταδίκη που επιβλήθηκε στον Πίτερ Λιάνγκ αναθεωρήθηκε από άλλον δικαστή, ο οποίος και επέβαλε στον καταδικασθέντα ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή, καθώς και 800 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Η οικογένεια του Ακάι Γκάρλεϊ είχε κάνει προσφυγή εναντίον του δήμου της Νέας Υόρκης τον Μάιο του 2015.

Ο δικηγόρος της Κίμπερλι Μπάλιντζερ, η οποία είναι η μητέρα της 4χρονης κόρης του Ακάι Γκάρλεϊ, δήλωσε ότι η Μπάλιντζερ είναι ικανοποιημένη από την απόφαση αυτή και ότι «Μπορεί πλέον να συνεχίσει τη ζωή της και θα μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί τους ώστε ο Ακάι να είναι υπερήφανος για αυτήν».

Το ποσό της αποζημίωσης θα κατατεθεί σε ένα λογαριασμό για την 4χρονη κόρη του Γκάρλεϊ, ωστόσο η μητέρα της, η οποία εργάζεται ως νοσοκόμα για κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών, θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει σε μηνιαία βάση ένα ποσό, το οποίο θα αφορά στην κάλυψη των εξόδων για την εκπαίδευση της 4χρονης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here