Ημερίδα στη ΓΓΕΕ: «Τύπος και Προπαγάνδα στην Κατοχή και την Απελευθέρωση»

ΦΩΤΟ: Left

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αθήνα Ελεύθερη», ημερίδα διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με θέμα: «Τύπος και Προπαγάνδα στην Κατοχή και την Απελευθέρωση». 

Την ημερίδα θα χαιρετήσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κος Λευτέρης Κρέτσος, ενώ θα μιλήσουν η Δρ. Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κα Βασιλική Λάζου, ο Δρ. Ιστορίας του ΑΠΘ κος Γιάννης Σκαλιδάκης, ο Δρ. Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κος Γιώργος Ανδρίτσος, όπως επίσης και ο Επιμελητής Οπτικουακουστικών Συλλογών ΓΓΕΕ κος Στέλιος Κυμιωνής.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μνήμη και Μαρτυρίες, 1940-1944», ενώ η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα του Πολέμου. Ελλάδα 1940-1944: Από την Κατοχή στην Απελευθέρωση».

Όσοι, λοιπόν, παρακολουθήσετε την ημερίδα, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από την περίοδο 1940-1944, που προέρχεται από τα Αρχεία της ΓΓΕΕ. Επίσης, το χειροποίητο φωτογραφικό άλμπουμ που δημιούργησε το 1943 η σημαντική Ελληνίδα φωτογράφος κα Βούλα Παπαϊωάννου, με φωτογραφίες της από την Κατοχή, όπως και έντυπα της εποχής εκείνης.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της ΓΓΕΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here