Ημέρα μνήμης στο Παρίσι-Ολαντ θα καταστρέψουμε το στρατό των φανατικών

Ολοκληρώθηκε η επίσημη τελετή που έγινε στο πλαίσιο της ημέρα μνήμης σήμερα για τα 130 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων πριν από δύο εβδομάδες στη γαλλική πρωτεύουσα.  Την τελετή παρακολούθησαν ερισσότεροι από 1.000 συγγενείς θυμάτων αλλά και τραυματισμένα θύματα της τρομοκρατικής επίοθεσης που παρέστησαν με ιατρική φροντίδα. Η τελετή διοργανώθηκε στην περιοχή Ινβαλίντ, στην καρδιά, δηλαδή, του Παρισιού

Στην ομιλία του ο Φρ. Ολάντ, που χθες ήταν στη Μόσχα και συμφώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο να ενισχύσουν τη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, είπε πως δεν θα ξεχάσει τις εικόνες αλληλεγγύης  απ όλο το κόσμο και τα πλήθη που τραγουδούσαν τον γαλλικό εθνικό ύμνο κρατώντας γαλλικές σημαίες. Εμοιαζε να πενθεί ολόκληρος ο κόσμος, πρόσθεσε. Θα χρησιμοποιήσουμε τον θυμό για να υπερασπισθούμε την ελευθερία, κάθε μέρα. Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους και θα νικήσουμε, τόνισε ο Ολάντ. Δεν θα αλλάξουμε είμαστε ενωμένοι όσον αφορά τις βασικές μας αρχές.

Υποσχέθηκε ότι η Γαλλία θα κάνει ότι μπορεί για να καταστρέψει το στρατό των φανατικών που διέπραξαν αυτό το έγκλημα. Γνωρίζουμε τον εχθρό, ένα διαστραμένα Ισλάμ που αρνείται το μήνυμα των ιερών βιβλίων.

Μία οικογένεια, ωστόσο, θα μποϊκοτάρει την εκδήλωση, οργισμένη από την αδυναμία των γαλλικών Αρχών να προλάβουν τις επιθέσεις. Η Έμα Πρεβό, η οποία έχασε τον αδερφό της στην επίθεση έγραψε στο Facebook: «Κύριε Πρόεδρε, πολιτικοί, ευχαριστούμε για την τελετή αλλά δεν θα πάρουμε.Είστε εν μέρει υπεύθυνοι για ό,τι μας συνέβη. Έπρεπε να είχατε δράσει νωρίτερα. Οι επιθέσεις του Ιανουαρίου θα έπρεπε να είναι αρκετές». Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι δρακόντεια, αφού δύο από τους τρομοκράτες, ο Σαλάχ Αμπντελσάμ και ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, παραμένουν ασύλληπτοι.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here