Η εκλεκτή του Σταϊκούρα, το… ελλιπές βιογραφικό και η Attica Bank

 

Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ήταν παράλληλα και μέλος στο ΔΣ της Τράπεζας Αττικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών  πρόκειται για την Αικατερίνη Ζευγώλη, η οποία έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό από το οποίο απουσιάζει μονο το πτυχίο παρότι ήταν προυπόθεση για τίτλους και θέσεις τις οποίες αναφέρει ότι κατείχε.   

 

Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων:

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση αποτελεί η Αικατερίνη Ζευγώλη, την οποία έσπευσε να υπερασπιστεί χθες ο Μάκης Βορίδης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και κόμματα. Υπενθυμίζουμε ότι η Αικατερίνη Ζευγώλη εξελέγη στο Δ.Σ. της Attica Bank στις 30 Οκτωβρίου του 2012 ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του, θέση στην οποία παρέμεινε για 15 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2014. Ιδιαίτερα το διάστημα Ιούνιος 2013-Φεβρουάριος 2014 αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Ελέγχου στην τράπεζα.

Λίγο πριν εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. της Attica Bank είχε διοριστεί, στις 9 Ιουλίου 2012, ως μετακλητή στο υπουργείο Οικονομικών, «διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα», όπου και παρέμεινε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2014.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκείνη την εποχή νόμο, «ο διορισμός σε θέση διευθυντή πολιτικού γραφείου μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού, όπως επίσης σε θέση ειδικού συμβούλου ή συνεργάτη, αναστέλλει την άσκηση του λειτουργήματος ή επαγγέλματός τους».

Για  το βιογραφικό της:

Διαβάζοντας το βιογραφικό της Αικατερίνης Ζευγώλη συναντά κανείς μια πλούσια επαγγελματική καριέρα. Αλλά γεννώνται και νέα ερωτήματα. Από τον Ιανουάριο του 1985 μέχρι τον Μάιο του 1995 εργαζόταν στην Τράπεζα Κρήτης. Στο μεσοδιάστημα από τον Οκτώβριο του 1988 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1992 αποσπάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Εποπτείας. Από τον Ιούνιο του 1995 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2008 απασχολήθηκε στην BNP Paribas στην Αθήνα. Από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τον Ιούλιο του 2012 απασχολήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, μεταξύ άλλων στην Επιτροπή Ελέγχου Ομίλου. Και ύστερα μετέβη στην Attica Bank, όπου μετά την αποχώρησή της από το Δ.Σ. της, ανέλαβε καθήκοντα αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας και επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου της τράπεζας.

Το διάστημα που είχε αναλάβει διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Χρήστου Σταϊκούρα, τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, είχε υπό την ευθύνη της, σύμφωνα με το βιογραφικό της, την εκπροσώπησή του σε «συσκέψεις υψηλής σημαντικότητας», την επεξεργασία των υπό κατάθεση νομοσχεδίων, την εποπτεία των υποθέσεων της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΒΟ και της ΕΑΣ, ενώ συναντούσε τους εκπροσώπους των δανειστών για τα θέματα εκείνης της εποχής.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο καθένας θα ανέμενε στο «βαρύ» βιογραφικό της Αικατερίνης Ζευγώλη να αναφέρεται και η απόκτηση ανάλογων τίτλων σπουδών. Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ωστόσο από την έρευνα της «Εφ.Συν.» με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κι άλλα ερωτήματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here