Ζωή για το Ελληνικό: Οσοι ψηφίσουν «ναι» πρέπει να ελεγχθούν για κακούργημα

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό προαναγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και προειδοποιεί, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, τους βουλευτές που θα ψηφίσουν ότι πρέπει να ελεγχθούν για κακούργημα.

«Ο κ. Πιτσιόρλας, οι υπουργοί που θα υπογράψουν και όποιος σήμερα ψηφίσει “ναι” πρέπει να ελεγχθεί για κακούργημα, δεν είναι αστείο πράγμα», δήλωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας στον Realfm.

«Όταν υπάρχουν εκτιμήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου που αποτιμούν σε 3 δισ. το τίμημα, των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που αποτιμούν σε 2,3 δισ. ο ένας και 1,5 δισ. ο άλλος την αξία αυτής της έκτασης και η κυβέρνηση υπογράφει για να την εκχωρήσει για 900 εκατ. σε βάθος δεκαετίας, πράγμα που σημαίνει 576 εκατ. παρούσα αξία, υπάρχει μία τερατώδης ζημιά του ελληνικού δημοσίου, η οποία είναι γνωστή».

Σύμφωνα με την ίδια, «εκείνοι, λοιπόν, οι οποίοι θα επιχειρήσουν απόψε να ξεπλύνουν αυτή τη δικαιοπραξία και εκείνοι, οι οποίοι προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές του ευθύνες, ούτε καλή πίστη μπορούν να επικαλεστούν, ούτε άγνοια. Είναι ξεκάθαρο ότι με νομικίστικους ελιγμούς και νομοθετικά τερτίπια προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και αυτό αυτοτελώς αποδεικνύει ότι γνωρίζουν ότι έχουν την ευθύνη αυτή».

Στο ερώτημα αν ο νέος νομικός φορέας υπεράσπισης δημοσίου συμφέροντος που έχει εξαγγείλει θα κινηθεί και για το θέμα αυτό, η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε:

«Ο νομικός φορέας, ούτως ή άλλως, μεταξύ των τεσσάρων θεμάτων που έχει θέσει σε προτεραιότητα, έχει γνωστοποιήσει ότι θα κινηθεί για τα θέματα που αφορούν το χρέος και φυσικά το Ελληνικό είναι άμεσα συναρτώμενο με την επιβολή στη χώρα μας αυτού του παράνομου χρέους. Πέραν, όμως, αυτού και μέχρι την έγκριση του καταστατικού του νομικού φορέα που έχει μία διαδικασία ενώπιον της Δικαιοσύνης, ήδη μεθαύριο θα κάνουμε νομικές κινήσεις».

Αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τα πόθεν έσχες ορισμένων υπερθεματιστών, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ήταν μάλλον αίσχος».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here