Ζωγραφιά μαθήτριας από τα Γιαννιτσά πρώτη σε παγκόσμιο διαγωνισμό

 

Το πρώτο βραβείο κέρδισε 14χρονη μαθήτρια από τα Γιαννιτσά σε διαγωνισμό που διοργάνωσε ο φιλανθρωπικός οργανισμός Postcards for Peace με θέμα την ειρήνη. Η ζωγραφιά της Ευγενία Δεμιρτζόγλου, μαθήτριας της Β΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών θα τυπωθεί σε καρτ ποστάλ και θα πουληθεί για να προωθήσει το μήνυμα της ειρήνης.

«Ζωγραφίζω από πολύ μικρή και όταν έμαθα για τον διαγωνισμό, ήθελα πολύ να συμμετάσχω» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 14χρονη Ευγενία που εμπνεύστηκε το θέμα της από την προσφυγική κρίση.

«Ήθελα να εκφράσω το γεγονός ότι είμαστε όλοι ίσοι και πρέπει να ζήσουμε με ειρήνη» εξήγησε η μαθήτρια η οποία συμπεριέλαβε στη ζωγραφιά της τους στίχους του John Lennon ,»imagine all the people living life in peace».

Ο οργανισμός Postcards for Peace έχει στόχο την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας, βοηθώντας στην εξάλειψη διακρίσεων που αφορούν στο φύλο, τη θρησκεία, την αναπηρία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Μέσω της ιστοσελίδας του, παρακινεί τον κόσμο να υποβάλει σχέδια για κάρτες τα οποία στη συνέχεια αναρτώνται και μπορούν να εκτυπωθούν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here