Πρόεδρος Βουλής: Ιστορική η δήλωση Γκάουκ για επανορθώσεις

«Ιστορική»,  χαρακτήρισε τη δήλωση του Γερμανού προέδρου Γιοαχίμ Γκάουκ ο οποίος υπερασπίστηκε το αίτημα της Ελλάδας για τις πολεμικές  επανορθώσεις,  η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Απέδωσε μάλιστα τις   δηλώσεις του κ. Γκάουκ  στην  διεκδίκηση και στην πολιτική βούληση  της ελληνικής κυβέρνησης που έχει χειριστεί σωστά ο θέμα αυτό.
«Τιμώντας την επέτειο εκτέλεσης των αγωνιστών της Καισαριανής ο Πρόεδρος της Γερμανίας προέβη χθες σε μια ιστορικής σημασίας δήλωση, με την οποία συνομολογεί την ανάγκη διερεύνησης της προοπτικής καταβολής των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα» είπε  η πρόεδρος της Βουλής, και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς. Και αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με το γεγονός ότι για πρώτη φορά το ζήτημα προωθείται με συντονισμένο και επίσημο τρόπο από ελληνικής πλευράς:
– από τη διακομματική επιτροπή της Βουλής,
– από τους Έλληνες ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο,
– από τον Πρωθυπουργό της χώρας και την Κυβέρνηση,
– από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, υπενθυμίζει πως υπουργός, προ τριετίας, δήλωνε ότι «δεν υπάρχει φάκελος για τις γερμανικές αποζημιώσεις», τονίζοντας πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πάντα είναι ζήτημα διεκδίκησης και πολιτικής βούλησης.
«Σήμερα, οι γερμανικές αποζημιώσεις, αύριο το χρέος» κατέληξε κ. Κωνσταντοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here