Ζούνκο Ταμπέι: Πέθανε η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ

ΦΩΤΟ: Η Αυγή

Η πρώτη γυναίκα που αναρριχήθηκε στο Έβερεστ και αργότερα στις επτά ψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, η Ζούνκο Ταμπέι πέθανε σε ηλικία 77 ετών, αφήνοντας την τελευταία της πνοή την Πέμπτη μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ως μέλος της Αποστολής Γυναικών της Ιαπωνίας στο Έβερεστ το 1975, έφτασε στην κορυφή του, η οποία είναι και η ψηλότερη στον κόσμο, αγγίζοντας τα 8.850 μέτρα.

«Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία στο κεφάλι μου ότι ήθελα να αναρριχηθώ σε εκείνο το βουνό, ό,τι και να έλεγαν οι άλλοι», δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της το 2012 στην εφημερίδα Japan Times.

Το 1992, η Ταμπέι έθεσε άλλο ένα ρεκόρ όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που έφτασε τις ψηλότερες κορυφές σε κάθε μια από τις ηπείρους του κόσμου, ενώ λίγο αργότερα αφιέρωσε το χρόνο της στην προώθηση της βελτίωσης της προστασίας των βουνών συνεχίζοντας παράλληλα την μεγάλη της αγάπη, τις αναρριχήσεις.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο NHK, η τελευταία διαδρομή της Ταμπέι σε βουνό ήταν μια εκδρομή φέτος τον Ιούλιο στο βουνό Φούτζι της Ιαπωνίας με μια ομάδα γυμνασιόπαιδων από το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here