Ζητείται νέος/νέα, γνώστης αραβικών και ψηφιακών, για την βρετανική Μ16

Χίλια άτομα θα προσλάβει για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής  η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας MI6.

Οι προσλήψεις θα αυξήσουν τον αριθμό του προσωπικού των αξιωματικών και αναλυτών πληροφοριών ασφαλείας από 2.500 που είναι σήμερα σε περίπου 3.500 έως το τέλος της δεκαετίας, όπως αναφέρουν οι Times.

Οι επικεφαλής της MI6  αναζητούν ιδιαίτερα γυναίκες και μέλη εθνοτικών μειονοτήτων της Βρετανίας, ώστε να υπάρχει προσωπικό πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης βρετανικής κοινωνίας, καθώς επίσης και για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση σε πληροφορίες σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και την Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της MI6 Άλεξ Γιάνγκερ είπε σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον στην αρχή της εβδομάδας ότι η ψηφιακή εποχή αποτελεί ταυτόχρονα «υπαρξιακή απειλή και χρυσή ευκαιρία».

Εξήγησε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα πρέπει να μάθουν να συνδυάζουν πληροφορίες από την ανάλυση δεδομένων, από το διαδίκτυο και από όλες τις μορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας πέραν της «παραδοσιακής ανθρώπινης επικοινωνίας».

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει σχέδια αύξησης του προσωπικού στις τρεις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας (MI5, MI6 και GCHQ) κατά περίπου 1.900 άτομα πριν από το 2020. Η ΜΙ5 απασχολεί περίπου 4.000 υπαλλήλους και η υπηρεσία συλλογής και αποκωδικοποίησης επικοινωνιών περίπου 6.000 άτομα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here