Ζάμπια: Εδώ τα παιδιά βλέπουν για πρώτη φορά καθαρό νερό ( βίντεο)

Η μικρή  Βάιολετ ζει με την οικογένειά της  σε ένα χωριό στη Ζάμπια της Αφρικής.  Κάθε μέρα αναγκάζεται να περπατάει 3 χιλιόμετρα  για να βρεί νερό και να το κουβαλήσει στους δικούς της.

«Οσο περπατάω, φαντάζομαι ότι είμαι στο σχολείο», λέει  η  Βάιολετ που ονερεύεται να γίνει γιατρός αλλά απουσιάζει πολύ συχνά από αυτό. 

Ζάμπια. Αφρική.  Σε ένα άλλο  χωριό μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε νερό. Καθαρό, πόσιμο νερό μέχρι πριν λίγο καιρό . Εφτασε όμως πρόσφατα.  Προσέξτε  τις αντιδράσεις των παιδιών στη φωτογραφία μόλις το βλέπουν. Οι αντιδράσεις τους είναι καθηλωτικές .

σωστδη 2

Περισσότερα από 1.600 παιδιά κάτω από την ηλικία των 5  ετών, πεθαίνουν κάθε μέρα στη Ζάμπια από διάρροια, που προκαλείται από μολυσμένο νερό. Συνολικά, οι θάνατοι που προκαλούνται από το νερό ξεπερνούν πολύ τους θανάτους που προκαλούνται από ελονοσία ή AIDS.
Υπάρχουν παιδιά που έχουν χάσει μέλη του σώματός τους από ατυχήματα όταν μεταφέρουν νερό. . Τα πιο τυχερά, χάνουν πολλές μέρες απ’ το σχολείο, επειδή πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα για να φέρουν νερό στο σπίτι τους.
Η Ζάμπια δεν είναι η μοναδική χώρα που πλήττεται από έλλειψη νερού.  Υπολογίζεται ότι 783 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Το 37% ζει στην υποσαχάρια Αφρική.
Στο βίντεο του φιλανθρωπικού οργανισμού «World Vision», τα παιδιά της Ζάμπια εξιστορούν την καθημερινότητά τους.
Ο οργανισμός προσπαθεί να εφοδιάσει τα χωριά της Ζάμπια με καθαρό νερό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here