Εως 3 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια

 

Μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2016 θα μπορούν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών να υποβάλουν στον διευθυντή της σχολικής μονάδας τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο, που εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Φέτος τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου 2017.

Παιδιά που προέρχονται από λιγότερο ευνοημένες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, και όχι μόνο, θα υποστηρίζονται από το πρόγραμμα και θα αναπληρώνουν τις τυχόν μαθησιακές τους αδυναμίες, ώστε η κατάκτηση της γνώσης και η προαγωγή των δεξιοτήτων να γίνει κοινό κτήμα για όλους τους μαθητές. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 8.762.652 ευρώ.

Η ενισχυτική διδασκαλία θα ξεκινήσει σε 500 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά τη χώρα (ένα από αυτά θα λειτουργήσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων στην Αυλώνα), όπου θα εργαστούν 1000 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον Πίνακα Αναπληρωτών.

Το Ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2016-2017 προβλέπει :

Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες συνολικά 11 ώρες.

Για την Β’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3ώρες, Φυσική 1 ώρα, Χημεία 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες συνολικά 12 ώρες.

Για την Γ’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, Χημεία 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες συνολικά 12 ώρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας έως τις 3 Νοεμβρίου 2016.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here