«Εχω τελειώσει με το ΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να δηλώνει ο Πιτσιόρλας

«Ούτε στο συνέδριο δεν θα πάω, δεν θέλω να έχω την παραμικρή εμπλοκή με το κόμμα» φέρεται να δηλώνει στο «Βήμα» ο Στέργιος Πιτσιόρλας, διοικητής του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος  τον τελευταίο καιρό έχει δεχτει αρκετά πυρά από τους πρώην (;) συντρόφους  (;;;) του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιαζοντας την πληρφορία ότι μετά το συνέδριο του Οκτωβρίου ενδέχεται να τον απομακρύνουν απο το ΤΑΙΠΕΔ, λέει «δεν ασχολουμαι με το κόμμα, κάνω αυτό που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, ακολουθώ μια πολιτική που έχει την έγκριση του Πρωθυπουργού, τίποτα άλλο. Αν θέλουν να με διώξουν απο το ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχω κανένα πρόβλημα, θα μείνω όσο αυτοί θελήσουν»

WHO IS WHO

Ποιος είναι όμως ο 60χρονος Στέργιος Πιτσιόρλας από την Θεσσαλονίκη που έχει αναλάβει έναν όντως εξαιρετικά άχαρο έργο στο εν γένει άχαρο πόστο της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ;

Είναι δικηγόρος ως επαγγελματίας, έχει ασχοληθεί όμως και με τα  Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, με τη διαφήμιση, με τουριστικές επενδύσεις και με κατασκευαστικές εταιρείες. Άσκησε τη δικηγορία από το 1982 έως το 2004, ενώ για το διάστημα 1991-1993 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος με αντικείμενο την αξιολόγηση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδος. Από το 2010 δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ ως μέλος ΔΣ και Πρόεδρος των εταιρειών «Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι ΑΕ» και «Αιολική ΖΑΡΑΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΑΕ» αντίστοιχα. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας «Stroicentre Real Estate Construction Company AE», ενώ από το 2008 είναι Πρόεδρος των εταιρειών «MED SEA HEALTH AE» και «ΜΑRE VILLAGE AE» με αντικείμενο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τουριστικού επενδυτικού σχεδίου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

00014137

Πολιτικά στα νιάτα του ήταν στο Ρήγα Φερραίο και στη συνέχεια  εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική  Επιτροπή της ΕΑΡ.

Οταν διαμορφώθηκε ο Συνασπισμός ο Πιτσιόρλας είναι στην οκταμελή γραμματεία του -ήταν και διευθυντής του γραφείου τύπου του τότε ηγέτη του Συνασπισμού, επίσης δικηγόρου, Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Το 1996 ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας αλλά το 1997 διαφώνησε με την απόφαση του Κωνστναντόπουλου να δώσει το «παρών!» στα μπλόκα των αγροτών, Στη συνέχεια στήρικε την υποψηφιότητα της Μαριας Δαμανάκη στο δήμο Αθηναίων -αλλά η υποψηφιότητα αυτη στηρίχτηκε τότε και απο το ΠΑΣΟΚ. Η στάση του είναι να «δημιουργηθεί σοβαρός πόλος αντίστασης στο νεοφιλελευθερισμό» αλλά δεν προσδιορίζει «πόσο ΠΑΣΟΚ» σηκώνει αυτό το άνοιγμα.  Λέει βέβαια ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ενταχθεί στο νεοφιλελευθερισμό και πρέπει να απελευθερωθεί απο εκεί. Οπότε το 2001 (ως μέλος του Συνασπισμού)  αυμμετέχει στις διεργασίες για το σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Οταν ο Κωνσταντόπουλος απομακρύνθηκε απο τα πράγματα, ο Πιτσιόρλας «αραίωσε» επίσης την παρουσία του, ασχολήθηκε με τις επιχεριήσεις του, αλλά έλεγε ότι «στηρίζει το νεαρό πρόεδρο του ΣΥΝ»

πιτσιόρλας

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here