«Εφυγε» ένας εραστής των κόμικς

Ένας από τους πιο ένθερμους εραστές των κόμικς και της επιστημονικής φαντασίας, ο Αγγελος Μαστοράκης, έφυγε από τη ζωή στα 67 του. O Αγγελος Μαστοράκης υπήρξε εμπνευστής και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «9» της εφημερίδας » Ελευθεροτυπίᨻ  και παλαιότερα του περιοδικού Nova και ιδρυτικό μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας.

Ως υπεύθυνος έκδοσης του ένθετου 9 της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», συνέβαλε στο να εξοικειωθεί το κοινό με συγγραφείς της σύγχρονης επιστημονικής φαντασίας, καθώς στα περισσότερα τεύχη συμπεριλαμβανόντουσαν διηγήματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Πέρα από την επιστημονική φαντασία, τα κόμικς, τον εναλλακτικό τύπο, τον κινηματογράφο, (ίδρυσε το Φεστιβάλ SFF-Rated) η μουσική ήταν μια ακόμα από τις αγάπες του. Ο ίδιος υπήρξε μάλιστα ο πρώτος ηχολήπτης της κεντρικής κονσόλας του ιστορικού συναυλιακού κλαμπ «Ρόδον».

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 15:00 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του Σχιστού, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον Άγγελο Μαστοράκη.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και αντί στεφάνων, όσοι και όσες το επιθυμούν, παρακαλούνται να διαθέσουν τα χρήματα σε δομές ή έμπρακτες δράσεις αλληλεγγύης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here