Εφυγαν 1.600 πρόσφυγες από τη «ζούγκλα» του Καλαί-Ενταση και συμπλοκές

Περισσότεροι από 1.600 πρόσφυγες έχουν ήδη εγκαταλείψει τη «ζούγκλα» του Καλαί, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC., ενώ δεν έλειψαν η ένταση και οι συμπλοκές προσφύγων και μεταναστών με τη γαλλική αστυνομία, η οποία έριξε δακρυγόνα, τη νύχτα για να ελέγξει την κατάσταση στις ουρές καταγραφής.

Οι πρόσφυγες έχουν φύγει από το Καλαί με 40 λεωφορεία, ενώ η μεταφορά προσφύγων φαίνεται να ολοκληρώνεται.

Ο αριθμός των ατόμων που εγκατέλειψαν τη «ζούγκλα» θεωρείται μικρός. Οι Αρχές εκτιμούσαν ότι τη Δευτέρα θα έφευγαν από τον καταυλισμό περίπου 3.000 άτομα.

Φιλανθρωπική οργάνωση καταγγέλλει ότι σχεδόν 50 παιδιά αναγκάστηκαν να παραμείνουν στον καταυλισμό ασυνόδευτα, καθώς οι Αρχές σταμάτησαν την καταγραφή τους. «Η πιο ευάλωτη ομάδα, τα παιδιά κάτω των 13 αναγκάζονται να παραμείνουν στον καταυλισμό του Καλαί, εν μέσω της σύγχυσης και του χάους» σημειώνει η οργάνωση.

Οι οργανώσεις νέων καταγγέλλουν την αδυναμία των Αρχών να προστατεύσουν τα παιδιά -στη «ζούγκλα» ζουν περίπου 1.000 ανήλικοι.

 

Νωρίτερα, ένταση είχε σημειωθεί στις ουρές καταγραφής των προσφύγων. Η οργάνωση Refugee Info Bus ανάρτησε στο Twitter βίντεο που φέρεται να δείχνει μικροσυμπλοκή μεταξύ γάλλων αστυνομικών και προσφύγων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here