Εφετείο: Κάθειρξη 8 ετών στον Τομπούλογλου

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρωην πρόεδρο του νοσοκομείου παίδων Αγλαία Κυριακού Χάρη Τομπούλουγλου για το «φακελάκι» των 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό, διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής, αλλά δεν του έδειξε το δρόμο για τη φυλακή, επιβάλλοντάς του τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα.
Οι δικαστές καταδίκασαν σε 5 έτη κάθειρξης και 7 μήνες με αναστολή τον συγκατηγορούμενο και στενό συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου, Χρήστο Τριανταφύλλου, ενώ έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο.

«Θα αγωνίζομαι μεχρι το τέλος της ζωης μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», δήλωσε προς την έδρα ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την έκδοση της απόφασης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here