Ευρωκοινοβούλιο: Αρση ασυλίας για Γραμματικάκη και κριτική στην ελληνική δικαιοσύνη

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη για υπόθεση του 2000 αλλά ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ελλάδα για ττις τεράστιες καθυστερήσεις στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Ο ευρωβουλευτής Γ. Γραμματικάκης είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του για εκκρεμούσα από το 2000 υπόθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη, για την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα του ως μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τα μέλη της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, εξέφρασαν την κατάπληξή τους για το γεγονός ότι «η άρση ασυλίας ζητείται σήμερα, 20 χρόνια μετά τα συμβάντα, καθώς και ότι το ελληνικό σύστημα απονομής Δικαιοσύνης δεν κατάφερε να ασκήσει δίωξη νωρίτερα και σκοπεύει να το πράξει τώρα, που ο Γ. Γραμματικάκης είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Στην έκθεση που συνοδεύει την άρση της ασυλίας ασκείται έντονη κριτική στο ελληνικό δικαστικό σύστημα για τις γνωστές και χρόνιες παθογένειες του.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ένα σύστημα απονομής Δικαιοσύνης τόσο αργό δεν μπορεί ποτέ να είναι πραγματικά δίκαιο, καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν είναι πλέον οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν πριν 20 χρόνια· αν θέλουμε πράγματι να γίνεται λόγος περί δικαιοσύνης, είναι θεμελιώδους σημασίας η έγκαιρη απονομή της».

Με αφορμή την άρση της ασυλίας του, ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε: «Η εισηγητική Έκθεση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων με ομοφωνία όλων των πολιτικών ομάδων αποτελεί ένα ράπισμα προς την Ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι γνωστό, ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, και ότι το κύρος της δοκιμάζεται πολλαπλώς και από πολλές κατευθύνσεις στην χώρα μας. Ελπίζω λοιπόν ότι η αιτούμενη και από εμένα άρση της ασυλίας μου θα αποτελέσει ένα ακόμα μικρό αλλά ουσιαστικό λιθαράκι σε μια Ελληνική Δικαιοσύνη άξια της δύσκολης αποστολής της».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here