ΕΣΡ: Τι μέλλει γενέσθαι

Αύριο το απόγευμα η κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της για την συγκρότηση του Εθνικου  Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης  και στη συνέχεια θα καταθέσει το νέο νόμο-γέφυρα για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή.

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το νέο ΕΣΡ ορίστηκε για τις 5 αύριο το απόγευμα.

Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντιδρούν στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα αλλά και απαιτούν την κατάργηση του νόμου Παππά. Η ΝΔ απαιτεί να δημοσιευθεί πρώτα το σκεφτικό της απόφασης του ΣτΕ και να αποσυρθεί ο νομος Παππά προκαταβολικά.

Οσον αφορά το πρόσωπο του Β.Πολύδωρα έχει ξενίσει πολλούς και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ από την οποία διεγράφη (επι Σαμαρά) δεν τον δέχεται υποστηρίζοντας αφ ενός ότι στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ του νόμου Παππά, αφ ετέρου ότι είχε προτείνει συνεργασία με τη Χρυση Αυγή.

Ο ίδιος ο Β. Πολύδωρας δήλωσε πως στεναχωρήθηκε με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και υποστήριξε ότι η ηγετική ομάδα του κόμματος τον συκοφαντεί, αλλά και ότι αυτή η ομάδα δεν εκφράζει όλη τη δεξιά παράταξη.

«Στεναχωρήθηκα πολύ. Με είχε διαγράψει ο κ. Σαμαράς. Τι θέλουν; Να με εξορίσουν από την Ελλάδα; Μήπως να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου;», σχολίασε ο κ. Πολύδωρας για την ανακοίνωση της ΝΔ ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το Συμβούλιο.

«Νιώθω σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός χειρότερος από της Ιταλίας. Εχουν και τα πολυβολεία, τα κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων, τα ΜΜΕ, που είναι υποκινούμενα», πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία ανάμιξη στο θέμα και ότι έχει να μιλήσει με τον Πολύδωρα πάνω από 4 χρόνια.

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ δηλώνοντας ότι «έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης». Επιμένει ότι η αντιπολίτευση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι αφού ο ίδιος δήλωσε ότι όλες οι αρμοδιότητες επανέρχονται στο ΕΣΡ -και άρα δεν τίθεται θέμα «διακοσμητικού» ΕΣΡ, αλλά ουσιαστικού πλέον οργάνου.

Επανέλαβε δε και σήμερα ότι «η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες ανήκει  πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15».

Για το ίδιο θέμα δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Δραγασάκης:

«Θα είναι τεράστια  η ευθύνη των κομμάτων αν δεν προχωρήσει και αυτήν τη φορά η συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και η διάσκεψη των προέδρων θα έχει όλη την ευχέρεια να συζητήσει αύριο με ανοιχτά χαρτιά».

«Αν το θέμα είναι το πρόσωπο θα έχουμε την ευκαιρία στη Διάσκεψη των Προέδρων να προβάλλουν τα κόμματα τις αντιρρήσεις τους και τις επιφυλάξεις τους και ενδεχομένως να προτείνουν και άλλα πρόσωπα», ανέφερε για το «θέμα Πολύδωρα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here