Εσβησε η Ολυμπιακή φλόγα στο Ρίο- Ραντεβού στο Τόκιο το 2020

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Υπό βροχή αλλά με το ίδιο κέφι και χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε στο Ρίο, η Τελετή Λήξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων και έγινε η παράδοση της Ολυμπιακής Σημαίας στο Τόκυο, το οποίο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπήκε πρώτη από τους αθλητές στο Μαρακανά ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, η οποία πέτυχε την 5η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων στην Ιστορία: έξι μετάλλια: Τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.

Από την τελετή απουσίαζε ο προσωρινός πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τεμέρ, καθώς αποφάσισε να μην παρευρεθεί μετά τις αποδοκιμασίες στην Τελετή Έναρξης.

Ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους Βραζιλιάνους για την φιλοξενία και την επιτυχημένη διοργάνωση. «Οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο. Έγραψε ιστορία. Ευχαριστούμε τους αθλητές, τους εθελοντές και όσους συνέβαλαν σε αυτή τη παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού. Οι Αγώνες θα ταξιδέψουν στο Τόκυο στην άλλη πλευρά της γης» είπε.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε και η απονομή στους νικητές του μαραθωνίου ανδρών, προτού ο Δήμαρχος του Ρίο παραδώσει την Ολυμπιακή σημαία στην Περιφερειάρχη του Τόκυο, Γιουρίκο Κοΐκε.

Το παρών έδωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Αμπε ο οποίος έκανε την εμφάνιση του στο στάδιο ντυμλενος ως «σούπερ Μάριο» κρατώντας μία μεγάλη κόκκινη μπάλα. Ακολούθησε 8λεπτο εντυπωσιακό πρόγραμμα για το Τόκυο, που έδωσε το στίγμα για τα όσα θα γίνουν σε τέσσερα χρόνια.

H Φλόγα έσβησε με φυσικό τρόπο, σύμφωνα με το κεντρικό μήνυμα στο Ρίο. Η βροχή λοιπόν, αυτή τη φορά τεχνητή, έσβησε τη φωτιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here