ΕΣΑμεα κατά “εθνικού σωτήρα” Σώρρα: Κύριοι εισαγγελείς, μαζέψτε τον!

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

“Να επέμβει άμεσα η Εισαγγελία κατά του υβριστή των αθλητών με αναπηρία που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο”: Σαφές και μετωπικό συνάμα το πιο πάνω μήνυμα της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μετά το αισχρό ρατσιστικό παραλήρημα του κατά φαντασία εθνικού σωτήρα ανεκδιήγητου Αρτέμη Σώρρα ενάντια στους αθλητές με αναπηρία και τους ανθρώπους με αναπηρία συνολικότερα, δεν επιτρέπει το παραμικρό περιθώριο σε παρερμηνείες. Αν η Εισαγγελία δεν επέμβει σε αυτή την τόσο μα τόσο εξόφθαλμη περίπτωση (case study) επίδειξης ακραίου ρατσιστικού μίσους δεν μπορεί παρά να αξιολογηθεί – αξιολόγηση που εσαεί δεν παραγράφεται – ως υπόλογος. Τελεία και παύλα!

*Η σχετική με την περίπτωση του ανεκδιήγητου “εθνικού σωτήρα” ανακοίνωση της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία έχει ως ακολούθως:

Από εχθές Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου αναπαράγονται από πλήθος μέσων ενημέρωσης προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις, κοινό υβρεολόγιο, που θίγει την τιμή και την υπόληψη των αθλητών και αθλητριών που παίρνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες, και κατ’ επέκταση την τιμή και την υπόληψη όλων των ατόμων με αναπηρία, προσώπου που αυτοχαρακτηρίζεται «εθνικός σωτήρας».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δεν θα αναφερθεί στους χαρακτηρισμούς, που έρχονται από τη φαρέτρα των οπαδών του ναζισμού, ούτε στο όνομά του. Κυκλοφορούν και αναπαράγονται σε όλο το διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούν να λερώσουν τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος. Οι ναζιστικές ιδέες περί «αρτιμέλειας», «Αρίας φυλής» κλπ. ηττήθηκαν εδώ και δεκαετίας και οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς τους θα βρίσκει άμεση αντίσταση.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές και να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος.

Τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ενάντια σε διακρίσεις, φιλανθρωπίες και γραφικότητες.

Τιμούμε τον πολίτη από την Χαλκίδα που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και κάθε πολίτη που αντιστέκεται. Είναι προφανές ότι θα παραστούμε ως πολιτική αγωγή. Όμως θα έπρεπε ήδη η Εισαγγελία να έχει παρέμβει με αυτεπάγγελτη δίωξη του υβριστή των Ελληνίδων και Ελλήνων με αναπηρία και των οικογενειών τους, τον υβριστή των αθλητριών και αθλητών με αναπηρία που τιμούν τη χώρα και τον χώρο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Αναμένουμε άμεσα την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα θεωρηθεί ως απουσία προστασίας των ατόμων με αναπηρία.

Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιείται στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πατρών.

Υστερόγραφο (δικό μας): Παρατράβηξε η αθλιότητα σε αυτή την χώρα με τον κάθε βλαμμένο ανεκδιήγητο. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο – εννοείτε τι εννοούμε – μαζέψτε τον!

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Κάνει λόγο για «ολότελα αβάσιμες και παραπλανητικές συμβουλές» από την συγκεκριμένη «Πολιτική κίνηση». (Για τον Σώρρα μπορείτε να διαβάσετε εδώ  κι εδώ) […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here