Ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή του Π.Παραρά στην Επιτροπή για το Σύνταγμα

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετήσει ως μέλος της εξωκοινοβουλευτικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος νομικό που έχει παρελθόν συνεργασίας με τη χούντα.

Ο κ.Παραράς ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ και επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν μέλος, το 1968, της επιτροπής εκλαίκευσης του ψευδοσυντάγματος της χούντας.  Τώρα κλήθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μετάσχει στην επιτροπή διεξαγωγής διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση και μάλιστα ως ο μοναδικός συνταγματολόγος που παίρνει μέρος σε αυτήν!

Πρώτος τοποθετήθηκε δημόσια για το ζήτημα ο συνάδελφός του καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Σταύρος Τσακυράκης με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα.

«Πρέπει να επιδεικνύουμε επιείκεια στους ανθρώπους, ακόμη κι όταν έχουν διαπράξει φοβερά λάθη» αναφέρει ο κ.Τσακυράκης.  «Ο κ. Π. Παραράς δεν αξίζει να κρίνεται από το γεγονός ότι πριν από μισό περίπου αιώνα συμμετείχε στην Επιτροπή εκλαϊκευσης του Συντάγματος της χούντας».

Τονίζει ωστόσο ότι «δεν μπορεί όμως, σήμερα, να μετέχει στην Επιτροπή διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος έχοντας την απαίτηση να μην υπενθυμίζουμε την προηγούμενη εμπειρία του».

Και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Γιώργος Σταυρόπουλος επέκρινε με την επιλογή Παραρά: «Στην επιτροπή διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος μετέχει μόνον ΕΝΑΣ ειδικός και αυτός έχει κατηγορηθεί για συνεργασία με τη Δικτατορία !».

Ακολούθησε από το βήμα της Βουλής ο  ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης ο οποίος έκανε λόγο για ευτελισμό του Συντάγματος καταγγέλλοντας: «Συμπεριλάβατε τον κ. Παραρά. Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της Χούντας. Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα».

Τη σκυτάλη πήρε και το Ποτάμι το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ζητά τη βοήθεια ανθρώπων που είχαν δουλέψει και για τη χούντα σε επιτροπές για το χουντικό Σύνταγμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here