Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκόπηση της Alco

Με μια μέρα καθυστέρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη δημοσκόπηση της Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ και δημοσίευσαν τα ΝΕΑ. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε αρχές Ιουνίου το 80% δεν θεωρούν ικανή την κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από τη κρίση. Το ποσοστό ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν το ίδιο πράγμα είναι πάνω από 60% των ερωτηθέντων.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα το σύνολο της δημοσκόπησης, γιατί δεν την δημοσιοποίησε η ΓΣΕΕ που πλήρωσε γι αυτήν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα» στη χθεσινή της έκδοση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά  Άραγε, η εν λόγω δημοσκόπηση περιελάμβανε μόνο τρεις ερωτήσεις, όσες αυτές που δημοσιεύει η εφημερίδα; Και, αν προφανώς όχι, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί και σε ποιον κώδικα δεοντολογίας υπακούει η άκρως επιλεκτική δημοσιοποίηση ελάχιστων μόνο από τα ευρήματα;

Και μάλιστα, τη στιγμή που οι πολίτες είδαν στο πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 15ης Ιουνίου ένα δημοσκοπικό εύρημα «μπαγιάτικο», αφού η έρευνα, σύμφωνα με την ταυτότητά της, διεξήχθη το διάστημα 30 Μαΐου-3 Ιουνίου, όταν δηλαδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση του προγράμματος.

Επιπλέον, εφόσον η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα, για ποιο λόγο δεν την ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, αλλά επέλεξε να τη διοχετεύσει στα «Νέα» και με ποια κριτήρια; Έχει διοχετευθεί η συγκεκριμένη έρευνα και σε άλλα μέσα; Για ποιο λόγο η ΓΣΕΕ δεν προχωρά στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έρευνας;

Η διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνεται με τα χρήματα των εργαζομένων. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι έκθετη, όπως και το δημοσιογραφικό συγκρότημα που επέλεξε την ετεροχρονισμένη και επιλεκτική δημοσιοποίηση ευρημάτων. Τα πάντα στο βωμό της εξυπηρέτησης των «φίλων» και  «συμμάχων».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here