ΕΡΤ: Ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Βουλή αλλά δεν ανοίγει ακόμα

Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την διατύπωση γνώμης για το διορισμό Τσακνή, Ταγματάρχη και τριών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έχει ταχθεί κατά της επιλογής Ταγματάρχη. Αντικαταστάθηκε ο Θανάσης Πετράκος -επίσης κατά του διορισμού Ταγματάρχη- από τον Σωκράτη Φάμελλο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα ανοίγει η ΕΡΤ. Ωστόσο, παρά την πρωθυπουργική εντολή η ΕΡΤ δεν ανοίγει ακόμη.

Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, ωστόσο, αναβλήθηκε λόγω της μετάβασης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Ρίγα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο Νίκος Παππάς εισηγείται για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Διονύση Τσακνή και για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λάμπη Ταγματάρχη.

Ωστόσο η επιλογή Ταγματάρχη φαίνεται να διχάζει… Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι θεωρεί πως «η επιλογή Ταγματάρχη είναι μη υπερασπίσιμη και δεν ανταποκρίνεται στο νέο υπόδειγμα δημόσιας τηλεόρασης που θέλουμε να χτίσουμε»προσθέτοντας «Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον οφείλουμε συλλογικά να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τις επιλογές των προσώπων τα οποία εμπιστευόμαστε και με τα οποία συμπράττουμε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here