ΕΡΤ: Εκδηλώσεις και συλλαλητήριο για την πρώτη μέρα λειτουργίας

Πρώτη ημέρα λειτουργίας σήμερα της ΕΡΤ  και στις 8 το βράδυ, οι πύλες του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής ανοίγουν για τους πολίτες .

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, ενώ στην εκδήλωση θα δώσουν το δικό τους «παρών» σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες.

Επί σκηνής θα βρεθούν ο Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, η Λαϊκή Ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη και με τη σύμπραξη της Ιωάννας Φόρτη και του Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά και από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Παράλληλα στις 7 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και της ertopen, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες καλούν τον κόσμο σε συλλαλητήριο .

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στις 11 Ιούνη, κάνοντας πράξη την διαχρονική απόφασή της για συμμετοχή σε όλες της διαδηλώσεις ενάντια στα αντεργατικά και απάνθρωπα μέτρα των μνημονίων, θα συμμετέχει με αντιπροσωπία στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των άλλων συνδικάτων ενάντια στα μνημόνια και στη συνέχιση της φτώχιας της εξαθλίωσης ,του αφανισμού των όποιον!!!! δικαιωμάτων έχουν απομείνει και την δυνατότητα επιβίωσης του λαού μας.

Δεν υπάρχει, κανένας εργαζόμενος που να έχει ακόμα αυταπάτες για την τρόικα δηλαδή ΕΕ –ΕΚΤ –ΔΝΤ. Είναι αδίστακτοι !!!

Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, για να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, απαιτείται οι εργαζόμενοι να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, να δώσουν τη δική τους απάντηση.

Το συλλαλητήριο συμπίπτει σε ώρα και μέρα που έχουμε προαναγγείλει συλλαλητήριο στην ΕΡΤ, ώστε να μην ξεχαστεί η 11 Ιούνη 2013 που έφερε το «μαύρο» στην δημοκρατία, το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Η 11 Ιούνη είναι μέρα μνήμης και όχι γιορτής που η διοίκηση θέλει να στήσει για τους δικούς της …γνωστούς λογούς την ώρα μάλιστα που η κοινωνία αγκομαχεί και έρχονται και νέα δεινά με τις νέες συμφωνίες . –Για να τιμήσουμε έναν μοναδικό, αταλάντευτο, αδιάκοπο, ανένδοτο αγώνα.

Για τη δημοκρατία, την αποτίναξη των μνημονίων και την αξιοπρέπεια του λαού και την ανάταξη χώρας.

2 χρόνια αγώνων, των εργαζομένων της ΕΡΤ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, των αλληλέγγυων, των συνδικάτων, των πολιτικών φορέων και κινημάτων, και με τη στήριξη της κοινωνίας, έδωσαν την πρώτη μεγάλη νίκη και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Υπάρχει όμως πολύς δρόμος ακόμα για την δικαίωση του δημοκρατικού παλλαϊκού αιτήματος για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ με ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΟΜΕΣ–ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ 11-6-2013, Πλουραλιστική, Ανεξάρτητη, Φορέα Πολιτισμού και Ενημέρωσης – φωνή της Κοινωνίας που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, φωνή της Ελλάδας στον κόσμο. Μια ΕΡΤ εργαλείο δημοκρατίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης, μοχλό ανάπτυξης, διάδοσης του πολιτισμού, πλουραλιστική, ανεξάρτητη, φορέας έλεγχου της εξουσίας,

Αυτόνομη από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τα οργανωμένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

Ανοιχτή στην κοινωνία, με πραγματική δυνατότητα έκφρασης του λαού και των συμφερόντων του.

Με σημαντικό ρόλο στην Περιφέρεια. Με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού- μορφωτικού επιπέδου και της κριτικής σκέψης.

Με βήμα στις κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερη μέριμνα στις μειονεκτούσες .

Επειδή απέχει πολύ η διαδικασία που ακολουθήθηκε από αυτή που διεκδικούσαμε.

Επειδή απέχει πολύ ο ρετουσαρισμένος μνημονιακός νόμος της ΝΕΡΙΤ, που έγινε ακόμα πιο αυταρχικός και με άμεσο κυβερνητικό εναγκαλισμό, από το νόμο που διεκδικούσαμε και είναι πασιφανές ότι δεν οδηγεί στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ της κοινωνίας, της ΕΡΤ που ονειρευτήκαμε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here