Ερντογάν: Θα χτυπήσουμε στη ρίζα τους τις απειλές και τις επιθέσεις

 

«Δεν θα επιτρέψουμε στη χώρα μας αυτά τα βρώμικα παιχνίδια. Είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε στη ρίζα τους τις απειλές και τις επιθέσεις που γίνονται στη χώρα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν σε γραπτή δήλωσή του μετά το τρομοκρατικό χτύπημα σε ένα από τα πιο δημοφιλέστερα κλαμπ της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε της ζωή σε 39 άτομα ενώ 69 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε την επίθεση με τις εξελίξεις στην περιοχή και κάλεσε τον λαό να σταθεί ενωμένος απέναντι σε τέτοια «βρώμικα παιχνίδια».

«Στόχος της επίθεσης ήταν να προκληθεί χάος στην Τουρκία», είπε και πρόσθεσε πως θα πολεμήσει μέχρι τέλους κάθε τρομοκρατική ομάδα και τους υποστηρικτές τους.

«Ως έθνος θα παλέψουμε ενάντια όχι μόνο ενάντια στις ένοπλες επιθέσεις των τρομοκρατικών ομάδων και των δυνάμεων που κρύβονται πίσω τους, αλλά και κατά των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών τους επιθέσεων» δήλωσε.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος, να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους μας και να αποσταθεροποιήσουν την χώρα με τις αποτρόπαιες επιθέσεις που έχουν ως στόχο τους πολίτες. Θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας σαν έθνος, στεκούμενοι ενωμένοι και δεν θα δώσουμε ποτέ χώρο για τέτοια βρώμικα παιχνίδια» είπε

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε η συγκρότηση έκτακτου συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Μπιναλίμ Γιλντιρίμ με θέμα την ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here