Ερντογάν: Θα επικυρώσει τη θανατική ποινή

Σήμερα διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής θα εισαχθεί προς συζήτηση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Η κυβέρνησή μας θα το καταθέσει αυτό στην Εθνοσυνέλευση. Κι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η Εθνοσυνέλευση θα το εγκρίνει και όταν αυτό θα καταλήξει σε εμένα, εγώ θα το επικυρώσω» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος ηγέτης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στην Άγκυρα, απαντώντας στο πλήθος που φώναζε «θέλουμε την θανατική ποινή» για τους δράστες του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου, επισήμανε «Σύντομα, σύντομα, μην ανησυχείτε. Θα γίνει σύντομα, Θεού θέλοντος».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μια ενδεχόμενη κοινοβουλευτική συζήτηση με αντικείμενο την θανατική ποινή αναμένεται θυελλώδης, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η κυβέρνηση ελπίζει να πάρει με το μέρος της τους βουλευτές της αντιπολίτευσης με σκοπό την αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και την εγκαθίδρυση ενός αμιγώς προεδρικού συστήματος.

Η θανατική ποινή αν και καταργήθηκε το 2004 στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Άγκυρας για την ένταξή της στην Ε.Ε., από την επόμενη κιόλας ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποσχόταν να εξαλείψει τους ταραχοποιούς στους κόλπους του Κράτους, επαναφέροντας τη θανατική ποινή.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανή επαναφορά της θα μπορούσε να σημάνει το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here