Ερντογάν: Είχαμε συλλάβει τον έναν δράστη τον Ιούνιο, ενημερώσαμε το Βέλγιο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στην αποκάλυψη ότι οι τουρκικές αρχές ασφάλειας είχαν συλλάβει τον περασμένο Ιούνιο είχαν συλλάβει ένα εκ των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες στη πόλη Γκαζιαντέπ, κοντά στα τουρκοσυριανά σύνορα, και είχαν ενημερώσει σχετικά το Βέλγιο, έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως είπε ο Ερντογάν, ο άνδρας αυτός, που όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον Ιμπραήμ Αλ Μπαχράουι ο οποίος ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είχε απελαθεί στην Ολλανδία.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι είχε ενημερώσει για την απέλαση το Βέλγιο, ενώ ενημερώθηκε και η Ολλανδία για το γεγονός ότι ο άνδρας μπορεί να ήταν εξτρεμιστής.

Ο άνδρας, με δικό του αίτημα, απελάθηκε στην Ολλανδία στις 14 Ιουλίου 2015, τονίζει ο Ερντογάν.Η τουρκική κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη ήταν ο Ιμπραήμ αλ-Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο Ζαβεντεμ.

Ο Ιμπραήμ και ο αδελφός του, Χαλίντ, είναι δύο από τους δράστες των επιθέσεων.

Η εξέλιξη αυτή, με την προυπόθεση ότι ευσταθούν όσα ισχυρίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις αρχές ασφαλείας τόσο του Βελγίου όσο και της Ολλανδίας, που έδειξαν πρωτοφανή ολιγωρία σ΄ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Περισσότεροεκτεθειμένες είναι οι αρχές του Βελγίου, οι οποίες γνώριζαν ότι ο Ιμπραήμ Αλ  Μπακράουι, είχε ποινικό παρελθόν και συνελήφθη ερχόμενος προφανώς από τη Συρία και τον ISIS.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here