Παρερμηνείες και αντιδράσεις για τη φράση του διοικητή του ΟΑΕΕ

Μια απάντηση του διοικητή του ΟΑΑΑ Δημ. Τσακίρη, που όπως υποστηρίζει ο ίδιος, παρεξήγηθηκε και παρερμηνεύθηκε καθώς άλλο πράγμα από όσα του αποδίδονται είπε,, προκαλεί αντιδράσεις και συζητήσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, που είχε επισκεφθεί τη Φλώρινα για να ενημερώσει τους ελεύθερπυς επαγγελματίες για το νέο ασφαλιστικό σύστημα και τις νέες εισφορές επί του 20% του εισοδήματός τους, απάντησε σε σχετική ερώτηση ασφαλισμένου για πως θα έχει κίνητρο για εργασία όταν καταβάλει το 80% του εισοδήματός του στο κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε, εάν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία.

Ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μανιός αντέδρασε έντονα στα όσα είπε ο διοικητής: «Ας πάει αυτός στη Βουλγαρία να κάνει τον διοικητή. Η απάντηση δεν είναι αυτή, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το συζητήσουμε.»

» Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να ‘πάρουν το κεφάλι’ του κ. διοικητή, ήταν η αντίδραση της κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here